Η έναρξη του τελικού του Rising star ξεκίνησε με… τραγούδι. Οι κριτές ανέβηκαν στην σκηνή και ερμήνευσαν τραγούδια με τους παίκτες που έχουν στην ομάδα τους.
Πρώτος στη σκηνή ανέβηκε ο Χρήστος Μάστορας με τον Πάνο Σμυρναίο ερμηνεύοντας το «Ένας κόμπος η χαρά μου» και στη συνέχεια με τον Γιάννη Ξανθόπουλο με το τραγούδι «Για να σ’ εκδικηθώ».
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν ο Κώστας Μακεδόνας. Παρέα με την Κέλλυ Βουδούρη ερμήνευσαν το «Δε μιλάμε».
Στη λαμπερή σκηνή του show ανέβηκε η Δέσποινα Βανδή με ένα υπέρλαμπρο φόρεμα τραγουδώντας το «Αδιέξοδο» παρέα με τον φιναλίστ της Στέλιο Τσάκωνα.
Λίγα λεπτά αργότερα, ο Αντώνης Ρέμος μοιράστηκε με την Έλενα Παναγιωτίδου το «Χαθήκαμε» και με τον Σωτήρη Καρυστινό το «Σαν άνεμος».