Λιαρέλλης: Αν πέσει ο νόμος Παππά, είναι αυτονόητο ότι θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω

Τι κατέθεσε στην Εξεταστική για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΝΤ1 TV AE

Απόλυτα εξασφαλισμένα και εγγυημένα είναι τα δάνεια του Ομίλου και εξυπηρετούνται κανονικά, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΝΤ1 TV AE, Στρατής Λιαρέλλης, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τη νομιμότητα των δανείων που έχουν λάβει κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης από τράπεζες.

Όπως ανέφερε ο κ. Λιαρέλης στην κατάθεσή του ο συνολικός δανεισμός του Ομίλου σήμερα, είναι ύψους 180 εκατ. ευρώ και από αυτά, τα 161 εκατ. ευρώ είναι ένα κοινοπρακτικό δάνειο, ενώ τα 22 εκατ. ευρώ είναι δάνειο factoring.

Παράλληλα, δήλωσε κατηγορηματικά, ότι ποτέ η εταιρία δεν έλαβε δάνεια για ανακεφαλαιοποίηση τόκων και τόνισε ότι τον Μάρτιο του 2015 κατέβαλε το ποσό των 6,582 εκατ. ευρώ για τόκους προηγούμενων δανείων για να πάρει το κοινοπρακτικό δάνειο.

«Κανένα απολύτως ακάλυπτο δάνειο δεν υπάρχει, ούτε κάποια καθυστέρηση δανείου από τον Όμιλο του ΑΝΤ1. Όλοι οι τόκοι και το κεφάλαιο αποπληρώνονται κανονικά και είναι απολύτως καλυμμένα. Ο Όμιλος έχει καθαρή θέση μέχρι και το 2014» τόνισε ο κ. Λιαρέλλης.

Ταυτόχρονα, επικαλέστηκε τα πορίσματα των Τραπεζών, σύμφωνα με τα οποία, όπως είπε, «τα δάνεια του Ομίλου είναι μηδενικού πιστωτικού ρίσκου».

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών σχετικά με την συμμετοχή του Ομίλου στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο διευθύνων σύμβουλος του Ant1, έκανε λόγο για «ορισμένα ζητήματα που έχει ο νόμος», ωστόσο, όπως ��ίπε, όφειλε και οφείλει να λειτουργήσει η επιχείρηση κάτω από τα συγκεκριμένα δεδομένα, προσθέτοντας πάντως, ότι, αν κάτι αλλάξει ο ΑΝΤ1 θα πάρει πίσω τα λεφτά του.

«Ο αδειοδοτικός διαγωνισμός διεξήχθη κάτω από ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο. Ο ΑΝΤ1 παρά το ότι θεωρεί ότι ο νόμος αυτός έχει συγκεκριμένα ζητήματα όφειλε να συμμορφωθεί. Αξιολόγησε τα δεδομένα της στιγμής και μιας πορείας του Ομίλου 27 ετών και έκανε την επιλογή να συμμετέχει κάτω από τους κανόνες και τις προδιαγραφές που έθετε ο συγκεκριμένος νόμος. Οφείλαμε και οφείλουμε να λειτουργήσουμε κάτω από το νομοθετικό πλαίσιο. Σε περίπτωση που είτε αυτά τα δεδομένα αλλάξουν, είτε το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, είναι αυτονόητο ότι θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες αποστάσεις από Παππά! Φίλης: Ήττα για κυβέρνηση εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος

Αγνοεί τους «συντρόφους» σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ ο Παππάς:Επαναφορά της τροπολογίας πριν το ΣτΕ

Στερνή μου γνώση… «Θα κάνουμε νέο διαγωνισμό, αν ακυρωθεί από το ΣτΕ» λέει ο Σπίρτζης!

Παππάς: Αλίμονο αν π��ριμέναμε την απόφαση του ΣτΕ!

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top