Για 2η ημέρα στη ΓΓΕΕ οι εκπρόσωποι των καναλιών-«Να ελεγχθεί ο σκληρός δίσκος» ζητά ο Alpha

Τα...θολά σημεία που κατέγραψαν οι κάμερες κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας/ Πρώτη ανάρτηση 27/09/2016 12:15

Στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης βρίσκονται για δεύτερη ημέρα οι εκπρόσωποι των καναλιών που συμμετείχαν στη διαδικασία της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών, προκειμένου να δουν το 2.772 ωρών υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας.

"Nα ελεχθεί ο σκληρός δίσκος"

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν να δουν το υλικό από το δωμάτιο του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αν και αρχικά τους το απαγόρευσε η ΓΓΕΕ, επικαλούμενη σχετικό αίτημα του επιχειρηματία, ο οποίος όμως είχε πει να το δουν αλλά όχι επι μακρόν, τελικά το αίτημά τους εγκρίθηκε.

Επίσης, ο Alpha επαναφέρει το αίτημά του να δοθεί όλο το υλικό προκειμένου να διαπιστώσουν οι τεχνικοί του αν υπήρξαν παρεμβάσεις και αλλοιώσεις.

Εισερχόμενος στο κτίριο της Αλεξάνδρου Πάντου, ο καθηγητής Ιδιωτικού Δικαίου, Πάνος Λαζαράτος, δήλωσε: "Ξαναζητάμε να έχουμε τη δυνατότητα πρόσβασης στον όροφο του κ. Μαρινάκη. Το ζητάμε και δεύτερη φορά, γιατί δεν μας απάντησαν από χθες. Θα το ζητήσουμε και τρίτη. Είναι εύλογο αίτημα από τη στιγμή που και η ίδια η εταιρία δεν έχει αρνηθεί. Το δεύτερο είναι ότι θα σήμερα θα ζητηθούν από τον Alpha τα λεγόμενα αρχεία του συστήματος, τα "lock files", τα οποία δεν περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα και από τα οποία θα μπορούν οι τεχνικοί μας να καταλάβουν αν υπάρχει -που δεν το φανταζόμαστε- οποιαδήποτε μορφής αλλοίωση ή επεξεργασίας του υλικού για να είμαστε 100% σίγουροι".

Τα θολά σημεία από τις κάμερες

Σε ότι αφορά τη διαδικασία, όπως μετέδωσε και ο δημοσιογράφος του Star, Γιάννης Ευσταθίου, στην εκπομπή «Live U», οι εκπρόσωποι των καναλιών είναι σαν να βλέπουν μια κωμωδία του βωβού κινηματογράφου, γιατί το υλικό είναι άηχο και αναγκάζονται να το τρέχουν πολύ γρήγορα προκειμένου να προλάβουν να δουν αυτά που θέλουν.


Βέβαια, έχουν ήδη εντοπιστεί κάποια προβλήματα.

Σε αντίθεση με τους άλλους υποψήφιους υπερθεματιστές, η κάμερα στο δωμάτιο όπου βρισκόταν ο κ. Καλογρίτσας ήταν σε τέτοιο σημείο που μόνο μια γωνία της πόρτας φαινόταν, με αποτέλεσμα να μην φαίνεται ποιος έμπαινε και ποιος έβγαινε στο χώρο.

Σημειώνεται ότι στα υπόλοιπα δωμάτια υπήρχαν τρεις και τέσσερις κάμερες, ενώ στο δωμάτιο που βρίσκονταν οι εκπρόσωποι του Star η εικόνα είναι τόσο καθαρή που φαίνονται ακόμα και τα πρόσωπα.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Star και του Alpha θα ζητήσουν να ζουμάρει η κάμερα σε ορισμένες «σκιές» που εντόπισαν προκειμένου να δουν πιο αναλυτικά το υλικό από την κάμερα στο δωμάτιο του κ. Καλογρίτσα.

Επίσης, οι εκπρόσωποι των καναλιών, ελέγ��ουν αν τηρήθηκε η πρόβλεψη να ρίχνουν μέσα σε μία "κάλπη"- στην οποία κατατίθονταν οι προσφορές- ένα λευκό χαρτί οι υποψήφιοι υπερθεματιστές που είτε είχαν εξασφαλίσει άδεια, είτε απέσυραν την προσφορά τους.

Σύμφωνα με τους νομικούς εκπροσώπους των δύο καναλιών, αν δεν έριχναν αυτό το λευκό χαρτί παραβιάζεται ενδεχομένως η μυστικότητα της διαδικασίας διότι ο υποψήφιος υπερθεματιστής που φιλοξενείτο στον ίδιο όροφο μπορεί να γνώριζε τις κινήσεις του αντιπάλου του και να διαμόρφωνε τη δική του στρατηγική.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top