Μήνυση σε Κρέτσο και Επιτροπή για το πόθεν έσχες έκανε ο Alpha

Για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος

​Μήνυση σε βάρος του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσου και των μελών της Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος, κατέθεσε ο Alpha, μετά τη χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων για το πόθεν έσχες.

Ο νομικός σύμβουλος του καναλιού, Πάνος Λαζαράτος, μετέβη, το πρωί της Παρασκευής, στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων και κατέθεσε την μήνυση, η οποία αφορά κακουργηματική ψευδή βεβαίωση, η οποία, με τις επιβαρυντικές διατάξεις για τους καταχραστές του ελληνικού Δημοσίου, επισύρει ακόμα και ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Σύμφωνα με την μήνυση, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Καλογρίτσα και των όσων έχουν έρθει στο φως για το διάτρητο πόθεν έσχες, «��πάρχει σειρά από σφάλματα και παραλείψεις από τον έλεγχο του πόθεν έσχες από την Επιτροπή, αλλά και την έγκρισή της από τον γενικό γραμματέα ενημέρωσης».

«Οι εισαγγελικές Αρχές δεν παρενέβησαν μέχρι σήμερα, όπως γνωρίζετε, στο ��ήτημα του εκκρεμούς διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Οι εισαγγελικές Αρχές έπρεπε να έχουν παρέμβει. Για το λόγο αυτό, σήμερα, ο Alpha κατέθεσε μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση, κατά των πέντε μελών της Επιτροπής του πόθεν έσχες και κατά του γενικού γραμματέα, κυρίου Κρέτσου, που ενέκρινε αυτό το πρακτικό. Επαναλαμβάνω, πρόκειται για μία μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση, με τις κακουργηματικές περιστάσεις των καταχραστών του Δημοσίου. Ελπίζουμε, ότι η επιτροπή εντάσεων, που θα επιληφθεί του θέματος σε λίγες μέρες, θα κάνει το καθήκον της», δήλωσε ο κ. Λαζαράτος.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του κ. Λαζαράτου για την μήνυση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top