ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR: «Βόμβες» από τον πρόεδρο της Επιτροπής για τον έλεγχο του πόθεν έσχες!

«Δεν θα χρησιμοποιήσω τον όρο πόθεν έσχες γιατί είναι λίγο βαρύς»

«Θύελλα» αντιδράσεων έχει ξεσπάσει μετρά την αποκάλυψη του Star για τον τρόπο που έγινε ο έλεγχος των πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών των τηλεοπτικών αδειών. Μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού και τον Βαγγέλη Γκούμα, ο πρόεδρος της Επιτροπής που έκανε το διαγωνισμό φέρνει στο φως νέα στοιχεία - «φωτιά»!

«Δεν θα χρησιμοποιήσω τον όρο πόθεν έσχες γιατί είναι λίγο βαρύς. ��μείς κάναμε έλεγχο ότι τα χρήματα αυτά υπάρχουν και υπάρχουν στην εταιρεία», είπε ο Χρήστος Δουληγέρης στην κάμερα του Star. Φωτίζοντας το παρασκήνιο του διαβόητου ελέγχου, ο πρόεδρος της Επιτροπής του διαγωνισμού - παρωδία επεσήμανε πως κάποια χρήματα προέρχονται από αγοραπωλησίες και κάποια υπάρχουν μέσω των φορολογικών δηλώσεων, ενώ υποστήριξε πως δεν απαιτείται από τους υπερθεματιστές να υπάρχει το χρηματικό ποσό, αλλά η περιουσιακή κατάσταση.

«Εμείς δεν κοιτάξαμε αν υπάρχουν σε κάποιο τραπεζικό λογαριασμό τα χρήματα αυτά», συνέχισε ο κ. Δουληγέρης και, στην ερώτηση αν ο έλεγχος ήταν μόνο οπτικός, ανέφερε «αν κοιτάς συμβόλαια και αποφάσεις άλλες δεν είναι οπτικός. Απλά δεν πας στον έλεγχο που είναι να ψάξεις πού βρήκε ο καθένας τα εκατομμύρια που γράφει ο καθένας στη φορολογική του δήλωση. Αυτό δεν το έχουμε ελέγξει εμείς, δεν μπορούμε να το ελέγξουμε εμείς. Δεν προβλεπόταν κάπου ότι πρέπει να ελέγξουμε την προέλευση των χρημάτων. Τους ζητήσαμε να κάνουν μία δήλωση ότι δεν προέρχονται από παράνομες ή εγκληματικές δραστηριότητες»!

Το Star αποκαλύπτει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ότι ένας από τους τέσσερις υπερθεματιστές έβαλε ενέχυρο ένα οικόπεδο για να δικαιολογήσει το τίμημα, ένα οικόπεδο εκατοντάδων στρεμμάτων που πρέπει να πουλήσει σε δεκαπέντε ημέρες!

«Πριν τον διαγωνισμό δεν χρειαζόταν να υπάρχουν όλα τα χρήματα. Όσα χρήματα χρειάζονται για να συμπληρώσουν το ποσό μπήκαν μέσα σε αυτό το πενθήμερο τη�� εβδομάδας που πέρασε», ανέφερε ο πρόεδρος την Επιτροπής και συνέχισε: «η προέλευση των χρημάτων, η προέλευση των περιουσιακών στοιχείων, έχει γίνει από αγορές, από πωλήσεις ακινήτων, από παροχές ακινήτων ή περιουσιακών στοιχείων προς τις εταιρίες που δημιουργήθηκαν για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό».

Παράλληλα, ο κ. Δουληγέρης απάντησε πως δεν θυμάται αν τα χρήματα υπήρχαν σε κάποιο λογαριασμό, ενώ, σε ερώτηση αν μεγαλύτερη ευθύνη έχει η επιτροπή ή η εταιρεία ορκωτών λογιστών, είπε πως «η επιτροπή βάζει την υπογραφή της, η εταιρεία ορκωτών λογιστών δεν βάζει κάπου την υπογραφή της.

«Ευθύνες, νομικά, είναι λίγο δύσκολο να κάτσω εγώ να αξιολογήσω ποιος έχει, εντάξει; Αλλά όταν αποφασίζεις για κάτι και έχεις μια εταιρεία που είναι του κύρους μιας τέτοιας μεγάλης εταιρείας, νομίζω ότι μπορείς να εμπιστευτείς», πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας πως ο έλεγχος των υπερθεματιστών έγινε με βάση την κοινή λογική.

Δηλαδή, μιλάμε για τον ορισμό της αδιάβλητης διαδικασίας, αφού πέντε άνθρωποι, άσχετοι με το πόθεν έσχες, υπέγραψαν ένα χαρτί ενός οίκου που δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη και δέχθηκαν ως αντίτιμο ένα οικόπεδο, που ίσως πουληθεί!

Μάλιστα, ο πρόεδρος της επιτροπής δεν είναι οικονομολόγος, αλλά… πληροφορικός μηχανικός, ενώ όπως είπε ο ίδιος στην κάμερα του Star, του έκανε εντύπωση «το πόσο γρήγορα μπορεί κάποιος να βρει χρήματα με βάση τις πωλήσεις. Εμείς είμαστε καθηγητές πανεπιστημίου και δη��όσιοι υπάλληλοι, οπότε τα λεφτά αυτά ξεφεύγουν των ορίων της δικής μας εκτίμησης».

Τέλος, ο κ. Δουληγέρης ανέφερε πως δεν υπήρξε κάποιο μέλος της επιτροπής που να διατυπώσει ενστάσεις λόγω του ότι δεν είναι σχετικό με το αντικείμενο του πόθεν έσχες και συνέχισε: «είχαμε πιο πολλές δυσκολίες στις αρχικές αιτήσεις που είχαμε για να ελέγξουμε όλη την περιουσιακή κατάσταση και με όλη τη νομοθεσία. Δηλαδή, πιο δύσκολα ήταν τα πράγματα όταν ελέγχαμε για τα οκτώ εκατομμύρια παρά τώρα, γιατί άλλα πράγματα ζήταγαν τότε και άλλα τώρα».

Άρα, έχουμε άλλη μία παγκόσμια πρώτη: πιο δύσκολο ήταν να αποδειχθεί το πόθεν έσχες των 8 εκατομμυρίων και πιο εύκολο των 246 εκατομμυρίων…!

Δείτε στο βίντεο όσα είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Star: Έλεγχος πόθεν έσχες για τις τηλεοπτικές άδειες χωρίς... πόθεν και χωρίς έσχες!

Νέες αποκαλύψεις από το Star: Διεκδίκηση άδειας TV με περιουσιακό στοιχείο χαρισμένο οικόπεδο!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Κατήργησαν το ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ καναλάρχη-εργολάβου! Στρώνουν κόκκινο χαλί σε Καλογρίτσα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top