«Παγώνει» η παράδοση των κασετών της δημοπρασίας στον Alpha - Κάνει μήνυση στον Σαββίδη!

Ανακάλεσε την απόφασή της η Εισαγγελέας – Τι δήλωσε ο νομικός σύμβουλος του καναλιού

​Να μην χορηγηθούν αντίγραφα των κασετών από το θρίλερ των 66 ωρών στη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών αποφάσισε σήμερα, μια ημέρα μετά την προηγούμενη έγκρισή της, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροζαλία Λάλλη, μετά από σχετικό αίτημα του ελληνικού Δημοσίου. Στο μεταξύ, ο νομικός σύμβουλος του Alpha βρέθηκε, για το θέμα αυτό, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ενώ θα υποβάλλει μήνυση κατά της εταιρείας του Ιβάν Σαββίδη.

Όπως σας έχουμε εν��μερώσει, την Τετάρτη, το κανάλι της Κάντζας, με αίτηση που κατέθεσε ο καθηγητής Πάνος Λαζαράτος, τόσο στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, όσο και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ζήτησε το υλικό από τις κάμερες, ώστε να θεμελιώσει «την αντισυμβατική συμπεριφορά της εταιρίας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη», την οποία έχει ήδη καταγγείλει στα αρμόδια όργανα, ζητώντας να αποβληθεί από το διαγωνισμό ως πρώτη επιλαχούσα και να ακυρωθεί συνολικά, εξ’ αυτού του λόγου, ολόκληρη η δημοπρασία. Λίγη ώρα αργότερα, η εισαγγελέας Ροζαλία Λάλλη εξέδωσε τη σχετική παραγγελία.

Το πρωί της Πέμπτης κι ενώ ο κ. Λαζαράτος βρισκόταν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, η ίδια εισαγγελέας ανακάλεσε την απόφασή της, «καθώς δεν μπορούν να διαχωριστούν τα ευαίσθητα από τα απλά προσωπικά δεδομένα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση «παγώνει» τη χορήγηση αντιγράφων μέχρι να αποφανθεί σχετικά η Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, ενώ δίδεται εντολή να μην καταστραφεί το οπτικοακουστικό υλικό μέχρι τότε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αιτούντες από τον τηλεοπτικό σταθμό, δεν μπορούν μεν να πάρουν αντίγραφα των κασετών, αλλά μπορούν, παρουσία των αρμοδίων της Γενική Γραμματείας, να δουν αυτό το υλικό, σε προβολή που θα αποφασιστεί από τη Γραμματεία.

Εξερχόμενος του κτιρίου της οδού Πάντου, ο νομικός σύμβουλος του Alpha αναφέρθηκε στη νέα απόφαση της κα. Λάλλη, τονίζοντας πως η Γενική Γραμματεία είχε δηλώσει πως δεν θα καταγραφούν ευαίσθητα δεδομένα.

«Κανονικά, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ευαίσθητα δεδομένα. Εντούτοις, θα δοθεί ένας χρόνος στην Αρχή για να διακρίνει τα ευαίσθητα από τα μη ευαίσθητα… Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα χρειαστεί η αρμόδια Αρχή», συνέχισε ο κ. Λαζαράτος, προσθέτοντας ότι, εντός της ημέρας, θα μεταβεί στην Ευελπίδων, προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά της εταιρείας Dimera Investment Limited, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του κ. Λαζαράτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παππάς: Θ’ αργήσουν οι θεματικές άδειες – Πόθεν έσχες μόνο για την α’ δόση

«Πόθεν έσχες» σε όλο το ποσό που πρόσφεραν όσοι πήραν άδειες ζητά ο Μαρινάκης

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top