Αρχίζει νέος έλεγχος για τους 4 καναλάρχες- Τι θα γίνει τις επόμενες 90 μέρες

Θα συναντηθούν την Δευτέρα με τον Υπουργό Επικρατείας,Νίκο Παππά

​Το μεσημέρι της Δευτέρας θα συναντηθεί ο Νίκος Παππάς με τους τέσσερις καναλάρχες, Γιάννη Αλαφούζο, Βαγγέλη Μαρινάκη, Βλαδίμηρο Καλογρίτσα και Θοδωρή Κυριακού, για να συζητήσουν τα επόμενα διαδικαστικά βήματα, μετά από τον διαγωνισμό.

nikos-pappas_6.jpg

Τις επόμενες 90 μέρες, τα θέματα για τους τέσσερίς τους είναι τα εξής:

1. Πρακτικό: Το συντάσσει η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού και σε αυτό περιέχονται τα αποτελέσματα της κάθε φάσης με την ανάδειξη του προσωρινού υπερθεματιστή.

2. Πίνακας Επιλαχόντων: Ταξινομούνται σε φθίνουσα σειρά βάσει της υψηλότερης προσφοράς όλων των φάσεων που υπέβαλαν.

020916113217_7413.jpg

(Βαγγέλης Μαρινάκης)

3. Έλεγχος πόθεν έσχες: Η Επιτροπή διενεργεί έλεγχο της προέλευσης και του τρόπου απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διαθέσουν για την απόκτηση αδειών οι πλειοδότες. Ο έλεγχος ολοκληρώνεται εντός πέντε ημερών και γίνεται με βάση τα ήδη κατατεθέντα δικαιολογητικά, αν και η Επιτροπή μπορεί να ζητήσει και πρόσθετα.

"Σε περίπτωση που δεν δικαιολογείται η υποβληθείσα οικονομική προσφορά προσωρινού υπερθεματιστή, ο εν λόγω υποψήφιος δεν ανακηρύσσεται οριστικός υπερθεματιστής και τη θέση του λαμβάνει ο αμέσως επόμενος πλειοδότης, κατόπιν επιτυχούς ολοκλήρωσης του ελέγχου επάρκειας των οικονομικών του μέσων σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο", προβλέπεται χ��ρακτηριστικά στην προκήρυξη.

Alafouzos.jpg

(Γιάννης Αλαφούζος)

4. Επιλαχόντες: Σε περίπτωση που κάποια οικονομική προσφορά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από κάποιον πλειοδότη, τη θέση του παίρνει ο αμέσως επόμενος πλειοδότης, σύμφωνα με τον πίνακα επιλαχόντων. Γίνεται και πάλι έλεγχος πόθεν έσχες.

5. Έγκριση πλειοδοτών:Όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος η Επιτροπή συντάσσ��ι πρακτικό με τους τελικούς πλειοδότες κι αυτό υπογράφεται από τον ΓΓ Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο.

kyriakou.jpg

(Θοδωρής Κυριακού)

6. Η καταβολή του τιμήματος: Γίνεται σε τρεις ισόποσες δόσεις με τραπεζικές επιταγές σε διαταγή του Ελληνικού Δημοσίου. Η πρώτη εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη των πλειοδοτών, η δεύτερη εντός 12 μηνών και η Τρίτη εντός 24 μηνών από τη χορήγηση της άδειας.

7. Κακοπληρωτές: Αν κάποιος πλειοδότης δεν καταβάλλει την πρώτη δόση εντός της προθεσμίας κηρύσσεται έκπτωτος, η εγγυητική επιστολή του καταπίπτει και τη θέση του καταλαμβάνει ο επόμενος πλειοδότης, βάσει του πίνακα επιλαχόντων.

kalogritsas.jpg

(Βλαδήμιρος Καλογρίτσας)

8. Ανακήρυξη πλειοδοτών: Ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και του υπουργού Επικρατείας.

9. Χορήγηση αδειών: Γίνεται με απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά εντός 90 ημερών από την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος. Εντός 60 ημερών επιστρέφονται στους μειοδότες υποψηφίους οι εγγυητικές επιστολές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τηλεοπτικές άδειες: Πότε βλέπει τους 4 καναλάρχες ο Παππάς

Ποιον αποκάλεσε ο Λοβέρδος «ψευτο-Ρομπέν των δασών»;

Αναπάντητα ερωτήματα για το μέλλον της ενημέρωσης και των εργαζομένων μετά τη δημοπρασία

Παρέμβαση για να μην κλείσουν τα κανάλια ζητεί η ΕΣΗΕΑ - Προειδοποιεί για χι��ιάδες απολύσεις

Η ανακοίνωση του STAR για τις τηλεοπτικές άδειες - Λειτουργεί νομίμως από το 1993

Σταμάτης Μαλέλης: Όσα δήλωσε για το αποτέλεσμα των τηλεοπτικών αδειών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top