Τηλεοπτικές άδειες: Τα «χτυπήματα» ανά γύρο - Πώς προέκ��ψαν οι νικητές

Όσα έγιναν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης τις 66 ώρες της δημοπρασίας

Σε μπρα ντε φερ με δυνατά «ανεβάσματα» εξελίχθηκε η μαραθώνια διαδικασία για την κατακύρωση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, όπως φαίνεται από τα ποσά που έριξαν στο τραπέζι οι οκτώ διεκδικητές.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, οι τέσσερις άδειες πήγαν στους κ.κ. Αλαφούζο (43,6 εκατομμύρια ευρώ), Καλογρίτσα (52,6 εκατομμύρια), Κυριακού (75,9 εκατομμύρια) και Μαρινάκη (73,9 εκατομμύρια).

Η πρώτη «μονομαχία»

Ο ΣΚΑΙ εξασφάλισε την πρώτη άδεια μετά από «μονομαχία» με τον κ. Καλογρίτσα, καθώς ο εκπρόσωπός του, Κώστας Κιμπουρόπουλος, προσέφερε 3,6 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από τον αντίπαλό του (πρόσφερε 40 εκατομμύρια). Τρίτη υψηλότερη προσφορά ήταν του εκπροσώπου του Alpha, ύψους 30,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ακολούθησαν οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Ιβάν Σαββίδης, με 20,5 και 20 εκατομμύρια, αντίστοιχα. Τα τρία χαμηλότερα αντίτιμα ήταν από την ITV CP (15,5 εκατομμμύρια), τον ΑΝΤ1 (13,5) και το Star (8 εκατομμύρια).

Η δεύτερη άδεια

Στο δεύτερο γύρο της δημοπρασίας οι περισσότεροι από τους οκτώ συμμετέχοντες αύξησαν εντυπωσιακά τα «χτυπήματα», με τον κ. Καλογρίτσα να αναδεικνύεται νικητής, ανεβάζοντας την προηγούμενη προσφορά του κατά 12,6 εκατομμύρια ευρώ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέβηκε στα 46,2 εκατομμύρια, ο Alpha πήγε στα 41,5 εκατομμύρια και ο ΑΝΤ1 στα 23 εκατομμύρια, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης ανέβηκε στα 38,5 εκατομμύρια, το Star έμεινε αμετακίνητο και η ITV CP αύξησε την προηγούμενη προσφορά της κατά 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Με διπλασιασμό κέρδισε ο ΑΝΤ1

Η τρίτη άδεια κατακυρώθηκε στο επιχειρηματικό σχήμα του κ. Κυριακού ο οποίος διπλασίασε το ποντάρισμά του, στα 75,9 εκατομμύρια ευρώ. Δεύτερος ήταν ο κ. Μαρινάκης με 63,8 εκατομμύρια και τρίτος ο κ. Σαββίδης με 52, ενώ ακολούθησαν ο Alpha με 46 εκατομμύρια, η ITV CP με 18 και το Star με 10.

Τα έπαιξε όλα στο τέλος ο Μαρινάκης

Αποφασισμένος να κατακυρώσει την τέταρτη και τελευταία άδεια εμφανίστηκε ο κ. Μαρινάκης, ανεβάζοντας το «χτύπημά» του κατά 10 εκατομμύρια ευρώ. Ο Alpha έκανε μεγαλύτερη αύξηση στην προσφορά του, ωστόσο, τα 61 εκατομμύρια ήταν λιγότερα από αυτά της εταιρείας ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ. Ο κ. Σαββίδης απλά έμεινε με την επιλογή του πρώτου επιλαχόντα, το Star ανέβηκε στα 13,5 εκατομμύρια ευρώ και η ITV CP παρέμεινε στα 18 εκατομμύρια.

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ανακοίνωση του STAR για τις τηλεοπτικές άδειες - Λειτουργεί νομίμως από το 1993

Πότε και πώς κατακυρώθηκαν οι άδειες σε Αλαφούζο, Μαρινάκη, Καλογρίτσα και Κυριακού

«Η Ελλάδα ΣΦΑΖΕΙ τους τηλεοπτικούς σταθμούς»: Όλα όσα γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

To μήνυμα του Κοντομηνά για το μέλλον του Alpha μετά το αποτέλεσμα των τηλεοπτικών αδειών

Νέα δήλωση Παππά για τις άδειες: Ήταν δύσκολη η δημοπρασία

Σφοδρή επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση για τις άδειες της TV: Επέλεξαν ολιγοπώλιο και αυθαιρεσία