Τηλεοπτικές άδειες: Τρίτη σερί ολονυχτία - Σχεδόν 70 ώρες περιμένουμε το αποτέλεσμα!

Θρίλερ με τον «λευκό καπνό» / πρώτη ανάρτηση: 01-09-2016, 23:10

Τηλεοπτικές άδειες: Τρίτη σερί ολονυχτία - Σχεδόν 70 ώρες περιμένουμε το αποτέλεσμα!

​Σε υπερμαραθώνιο θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η διαδικασία κατακύρωσης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, καθώς έχουν περάσει σχεδόν 70 ώρες και ακόμα δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, οι «έγκλειστοι της οδού Πάντου» συνεχίζουν υπό άκρα μυστικότητα την «μάχη», που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης, χωρίς κανείς να γνωρίζει, ούτε την εξέλιξη της διαδικασίας, ούτε τους νικητές της δημοπρασίας, ούτε το τίμημα στο οποίο «έκλεισε» η κάθε άδεια.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, παρατηρήθηκε κινητικότητα στην -αποκλεισμένη από την Αστυνομία- οδό Πάντου, στην οποία παραμένουν υπ' ατμόν τα τηλεοπτικά συνεργεία: όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ένα αυτοκίνητο έφτασε στη Γραμματεία και ένας άνθρωπος που βγήκε μέσα από το κτίριο, παρέδωσε ένα φάκελο στον οδηγό και το αυτοκίνητο έφυγε. Αν και πολλοί θεώρησαν πως επρόκειτο για ένδειξη ότι η δημοπρασία τελείωσε, στη συνέχεια διαψεύσθηκαν.

Ο πολυαναμενόμενος «λευκός καπνός» θα βγει όταν γίνει η κατακύρωση και της τέταρτης άδειας. Με την ολοκλήρωση της δημοπρασίας, θα συνταχθεί το πρακτικό που θα υπογράψουν οι επιχειρηματίες - νέοι καναλάρχες και θα ενημερωθεί ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος θα είναι εκείνος που θα κάνει γνωστό σε όλους το αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στα κανάλια και τις σχετιζόμενες με αυτά επιχειρήσεις αγωνιούν, η πολιτική αντιπαράθεση παραμένει στα ύψη και τα ερωτήματα για το τι μέλλει γενέσθαι στον τηλεοπτικό χάρτη της χώρας μετά τη διαδικασία αδειοδότησης που επέλεξε η κυβέρνηση, δίνουν και παίρνουν...

Μετά το αποτέλεσμα, τι;

Μακρά διαδικασία θα ακολουθήσει και μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ενώ εκκρεμούν οι εκδικάσεις των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει, τόσο τα κανάλια, όσο και νέα επιχειρηματικά σχήματα τα οποία πήραν μέρος στη δημοπρασία. Επίσης, τον Οκτώβριο αναμένεται η αμετάκλητη κρίση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που καλείται να κρίνει το σύνολο του νομοθετικού πλαισίου της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, εντός πέντε ημερών από την δημοπρασία, θα επανελεχθούν τα πόθεν έσχες των τεσσάρων νέων καναλαρχών -των προσωρινών υπερθεματιστών, όπως αποκαλούνται- και, αν κατά την κρίση της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού τα στοιχεία δεν δικαιολογούν τον τρόπο απόκτησης των χρημάτων, τότε θα ζητηθούν πρόσθετα δικαιολογητικά. Οι υπερθεματιστές από προσωρινοί θα μετατραπούν σε οριστικούς εφόσον δεν προκύψει πρόβλημα κατά την επανεξέταση του πόθεν έσχες. Αν διαπιστωθεί κάτι, τότε αναλαμβάνει ο επιλαχών πλειοδότης από την λίστα κατάταξης σε φθίνουσα σειρά, βάση της υψηλότερης προσφοράς όλων των φάσεων που υπέβαλλαν οι συμμετέχοντες.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει η χρονική περίοδος στη διάρκεια της οποίας θα μπορούν να υποβληθούν τυχόν ενστάσεις και προσφυγές με την μορφή των ασφαλιστικών μέτρων.

Ο κάθε αδειοδοτημένος πρέπει να καταβάλλει την πρώτη από τις τρεις ισόποσες δόσεις του τιμήματος εντός 15 ημερών και τις άλλες δυο εντός 12 και 24 μηνών.

Οι τηλεοπτικές άδειες θα χορηγηθούν σε 90 μέρες από την κατακύρωσή τους, δηλαδή περίπου στα μέσα Δεκέμβρη και έχουν ισχύ 10 χρόνια, ενώ, όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει η κυβέρνηση, τότε θα πρέπει να σταματήσουν να εκπέμπουν τα ��ανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τηλεοπτικές άδειες: Πώς θα βγει ο «λευκός καπνός» - Το πρόσωπο κλειδί στη διαδικασία!

Τηλεοπτικές άδειες backstage ΦΩΤΟ: Ωχ αμάν, ήρθε το... μπριάμ!

Τηλεοπτικές άδειες - ευτράπελο: «Ντου» της Ελένης Λουκά στη Γενική Γραμματεία!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top