«Κλειδωμένοι» στη ΓΓΕΕ οι καναλάρχες- Μαραθώνια η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες!

Υπό άκρα μυστικότητα η δημοπρασία/ Πρώτη ανάρτηση: 31/08/2016 08:30

Με το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας «περικυκλωμένο» από ισχυρότατες μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας και με τα ασφαλιστικά μέτρα από τα κανάλια να πέφτουν "βροχή" συνεχίζεται η μαραθώνια δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

300816190411_1564.jpg
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατοχυρωθεί οι δύο πρώτες, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί καθώς το κτίριο στην Αλεξάνδρου Πάντου είναι «σφραγισμένο», ενώ οι εκπρόσωποι των καναλιών δεν έχουν καμία επικοινωνία με τον «έξω κόσμο».

300816190410_0472.jpg

(Οι κ.κ. Αλκαλάι - Star, Κυριακόπουλος - Ανεξάρτητος Πάροχος και Λιαρέλλης - ΑΝΤ1)

Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούν και τονίζουν ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής.

300816190409_9443.jpg

(Oι κ.κ. Μαρινάκης-ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ και Σαββίδης��-DIMERA MEDIA)

Η χθεσινή ημέρα

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης, οι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες βρίσκονται «κλειδωμένοι» στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους στη ΓΓΕΕ, ενώ τους έχουν αφαιρεθεί προσωπικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα για να μην υπάρξει ο κίνδυνος καμίας διαρροής.

300816190407_7415.jpg
Όπως σας γράψαμε από το star.gr, οι περισσότεροι έφθασαν στη ΓΓΕΕ με βαλίτσες με τα προσωπικά τους είδη, ακόμα και υπνόσακους καθώς η διαδικασία αναμένεται να τραβήξει σε πέρας, ενώ υπενθυμίζεται ότι κανένας δεν μπορεί να φύγει από τα γραφεία της ΓΓΕΕ χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να έχουν δημοπρατηθεί και οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

300816190406_6354.jpg
Oι εκπρόσωποι των υποψηφίων επιτρέπεται να βγουν από τους χώρους που τους έχουν τοποθετήσει μόνο με συνοδεία, ενώ, εκτός από τον υπολογιστή με το ηλεκτρονικό σύστημα της δημοπρασίας και έναν εκτυπωτή, έχουν στη διάθεσή τους ψυγειάκια με νερά, αναψυκτικά και ισοτονικά ποτά, καθώς και φαγητά από εταιρεία catering, που περιλαμβάνουν από μπριάμ μέχρι κινέζικο.

Πώς γίνεται η δημοπρασία

Η δη��οπρασία για κάθε άδεια ξεκινά από τα τρία εκατομμύρια ευρώ και οι προσφορές αυξάνονται αρχικώς κατά 500.000 ευρώ, με δικαίωμα δέκα λεπτών για τον κάθε υποψήφιο για να αποφασίσει αν θα αποδεχθεί την προσφορά, ή θα εγκαταλείψει την πλειοδοσία.

Την προσφορά θα καθορίζει κάθε φορά ο συντονιστής της δημοπρασίας και οι οκτώ υποψήφιοι δηλώνουν μέσω του υπολογιστή αν την αποδέχονται ή όχι. Αφού εγκαταλείψουν την πλειοδοσία οι έξι από τους οκτώ υποψηφίους, οι δύο που παραμένουν καταθέτουν εγγράφως σφραγισμένες προσφορές με τίμημα υψηλότερο από αυτό στο οποίο διακόπηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Μόλις αναδειχθεί πλειοδότης, γίνεται διάλλειμα τριών ή τεσσάρων ωρών και η παραπάνω διαδικασία επαναλαμβάνεται από την αρχή μέχρι να δοθούν και οι τέσσερ��ς άδειες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κάθε γύρος θα διαρκέσει περίπου δέκα ώρες. Με τα ενδιάμεσα διαλείμματα για ανάπαυση, υπολογίζεται ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Τετάρτης ή τα ξημερώματα της Πέμπτης, αν και θα καταβληθεί προσπάθεια να συντμηθούν οι διαδικασίες και οι χρονικές προθεσμίες.

Μετά τη δημοπρασία… το πόθεν έσχες και οι δόσεις!

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος και την ανάδειξη των κατόχων των τεσσάρων αδειών, θα ακολουθήσει επανέλεγχος των πόθεν έσχες και χρόνος για έκδοση αποφάσεων επί τυχόν προσφυγών με την μορφή ασφαλιστικών μέτρων.

Η πρώτη από τις τρεις ισόποσες δόσεις του τιμήματος θα καταβληθεί εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη και οι άλλες δύο εντός 12 και 24 μηνών.

Οι άδειες χορηγούνται εντός 90 ημερών από την ανακήρυξη, ενώ, από τη στιγμή που θα υπάρξουν νόμιμα αδειοδοτημένα ιδιωτικά κανάλια, θα μεταφέρεται το σήμα μόνο αυτών των καναλιών και κανενός άλλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ασφαλιστικά μέτρα από όλα τα κανάλια στη ΓΓΕΕ

Τηλεοπτικές άδειες: Συνεχίζεται ο μαραθώνιος - Τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες!

«Κλείδωσε» η πρώτη τηλεοπτική άδεια - Επιταχύνονται οι διαδικασίες

Τηλεοπτικές άδειες: Τα στρώματα, η όμορφη συνεργάτιδα και τα σικ παπούτσια!

Τηλεοπτικές άδειες: Με... βαλίτσες στη ΓΓΕΕ οι εκπρόσωποι των καναλιών-Οκτώ οι υποψήφιοι!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top