«ΒΟΜΒΑ»: Δεκτή η εγγυητική Καλογρίτσα για τις τηλεοπτικές άδειες παρά την καθυστέρηση

Πάσχει πολλαπλώς η διαδικασία δημοπράτησης

Δεκτή φαίνεται πώς θα γίνει η εγγυητική επιστολή του εργολάβου Καλογρίτσα που κατατέθηκε εκπρόθεσμα, παρά τις ενστάσεις των υπολοίπων οκτώ υποψηφίων για τις τηλεοπτικές άδειες. Στο μεταξύ, αναμένεται απάντηση και για το θέμα που προέκυψε με την εγγυητική επιστολή Βρυώνη, του καναλιού Epsilon.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, οι εκπρόσωποι του Ιωάννη Καλογρίτσα κατέθεσαν την εγγυητική επιστολή 40 λεπτά μετά τις 15:00 της Δευτέρας οπότε και έκλεινε το Πρωτόκολλο. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι χαρακτήρισαν σκανδαλώδη την πολιτική απόφαση να παραμείνει ανοικτό το Πρωτόκολλο προκειμένου να κατατεθεί η εν λόγω εγγυητική, καθώς είχε τονιστεί σε όλους από την Επιτροπή ότι μέχρι τις 15:00 θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, ενώ θεωρούν ότι ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας δεν μπορεί να λάβει μέρος στην δημοπρασία αφού κατέθεσε εκπρόθεσμα την εγγυητική επιστολή.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φαίνεται ότι η Επιτροπή θα απαντήσει πως δεν συντρέχει λόγος αποκλεισμού του επιχειρηματία και το Πρωτόκολλο έμεινε ανοικτό καθώς η προκήρυξη ορίζει πως δεκτή γίνεται μία εγγυητική επιστολή που θα κατατεθεί μία ημέρα πριν τον διαγωνισμό.

Στο μεταξύ, μείζον θέμα προέκυψε και με την εγγυητική επιστολή που κατέθεσε η πλευρά Βρυώνη, του καναλιού Epsilon, καθώς προέρχεται από άγνωστη τράπεζα του Χονγκ Κονγκ και έχει προθεσμία 36 ημερών, αντί για ένα χρόνο.

Τα ράντζα και το… λάδι

Η διαδικασία της δημοπρασίας πάσχει πολλαπλώς. Μέχρι την τελευταία στιγμή γίνονταν προσπάθειες να αντιμετωπιστούν προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα βάσει του οποίου θα γίνει η δημοπρασία. Και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει διεθνής πιστοποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος, όπως απαιτεί η προκήρυξη του διαγωνισμού!

290816120956_6603 (800x450).jpg

Η δημοπρασία, όπως επέλεξε η κυβέρνηση να γίνει, παραβιάζει τον μισή χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την μισή εργατική νομοθεσία. Οι υποψήφιοι θα μπουν σε ξεχωριστά δωμάτια, σε ένα ιδιότυπο Big Brother, όπου ο διοργανωτής της δημοπρασίας δηλαδή η κυβέρνηση θα τους παρακολουθεί ενώ εκείνοι θα είναι πλήρως αποκομμένοι από τον έξω κόσμο.

290816140603_3070 (1) (450x800).jpg

50 ώρες συνεχούς απασχόλησης, ύπνος σε στρατιωτικά ράντζα που μεταφέρθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις στην ΓΓΕΕ. Στο δωμάτιο, εκτυπωτής αλλά και είδη πρώτης ανάγκης. Στο ψυγείο αναψυκτικά, χυμοί και ισοτονικά ποτά, δίπλα καφετιέρα και σε ένα θρανίο τα απολύτως απαραίτητα: πιάτα, φλυτζάνια, καφές και ένα μπουκάλι λάδι.

290816154435_5715 (1) (800x451).jpg

Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν η σκληρή πραγματικότητα του 21ου αιώνα στην Ελλάδα…

Στο μεταξύ, όλοι οι δρόμοι γύρω από την ΓΓΕΕ έχουν αποκλειστεί, αστυνομικοί περιπολούν σε όλες τις γωνίες και κλούβες των ΜΑΤ έχουν εγκατασταθεί έξω απο το κτίριο.

Το γουρούνι στο σακί και η διαφημιστική πίτα

Οι υποψήφιοι, πάντως, καλούνται το πρωί της Τρίτης να αγοράσουν κυριολεκτικά γουρούνι στο σακί. Μπαίνουν σε δημοπρασία 4 άδειες εθνικής εμβέλειας για 10 χρόνια. Αλλά όσοι συμμετέχουν στον διαγωνισμό δεν ξέρουν αν στη συνέχεια θα δοθούν κι άλλες άδειες εθνικής εμβέλειας ή όχι.

Παράλληλα, τίθενται και άλλα ερωτήματα:

Η αγορά της διαφήμισης θα μοιραστεί σε 4 ή σε 5 κανάλια;
Ή μηπως σε περισσότερα αν δοθούν και θεματικές άδειες;
Πότε θα δοθούν οι θεματικές;
Πόσες θα είναι;
Άγνωστο κι αυτό!

Πώς να υπολογίσει κανείς την αξία μιας άδειας και να υποβάλλει προσφορά στην δημοπρασία αν δεν ξέρει πόσες ακόμη άδειες θα υπάρξουν;

Τι κι αν η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα, δεν έκανε τίποτα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αντίθετα, με αντικρουόμενες δηλώσεις φάσκει και αντιφάσκει, συσκοτίζοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

«Έχουν δίκιο όσοι έχουν σκοπό να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό. Πρέπει να γνωρίζουν ποιοι είναι οι όροι, σε ποια αγορά μπαίνουν και πόση θα είναι η διαφημιστική πίτα», δήλωσε, στην εφημερίδα «Παρόν», ο Νίκος Παππάς.

Όσοι τελικά πάρουν άδεια θα είναι όμηροι της κυβέρνησης η οποία θα μπορεί να τους απειλεί ότι θα εκδώσει κι άλλες άδειες αν δεν συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις της…

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκλειστικές ΦΩΤΟ Star: Τα ράντζα στην πρόβα για τις τηλεοπτικές άδειες και το... λάδι!

Αναπάντητα τα βασικά ερωτήματα: 4 τηλεοπτικές άδειες; Και θεματικές; Πόσες; Πότε;

Η Επιτροπή για τις άδειες ομολογεί: Δεν υπάρχει διεθνής πιστοποίηση του συστήματος δημοπρασίας

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top