Η «Αυγή» παραδέχεται ότι «χτυπά» τον Πύρρο Δήμα επειδή συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ

Αρχικά καυτηρίαζε την αθλητική του διαδρομή, αλλά άλλος ήταν ο στόχος…

​Συνέχεια στην κόντρα της με τον Πύρρο Δήμα δίνει η «Αυγή», με νέο της άρθρο, στο οποίο, μάλιστα, παραδέχεται πως αφορμή για τα καυστικά της σχόλια είναι οι πολιτικές απόψεις του χρυσού Ολυμπιονίκη και όχι οι αθλητικές του επιδόσεις όπως αρχικά υποστήριζε!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η κόντρα άρχισε στις 10 Αυγούστου, μετά από δημοσίευμα της «Αυγής», στο οποίο ο αρθρογράφος Δ. Χρήστου άφηνε αιχμές για τις ελληνικές επιτυχίες της Άρσης Βαρών σε προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και για την αθλητική πορεία του Πύρρου. Ο Ολυμπιονίκης απάντησε με εξώδικο, με το οποίο απέρριψε τους ισχυρισμούς του αρθρογράφου για την αθλητική του διαδρομή, ενώ η εφημερίδα επανήλθε, χαρακτηρίζοντας τον Πύρρο Δήμα «μαριονέτα στο Κοινοβούλιο» και καταλογίζοντάς του «πολιτική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ».

Κι ενώ τις προηγούμενες ημέρες η «Αυγή» έκανε ότι δεν έβλεπε (ή δεν γνώριζε) τους δεκάδες αγώνες στους οποίους έχει λάβει μέρος και διακρίσεις ο Πύρρος Δήμας, σήμερα παραδέχεται ότι τον στοχοποίησε επειδή συνεργάστηκε με τους Σαμαρά – Βενιζέλο!

Υπό τον τίτλο «η μπάρα και η αμπάρα», ο αρθρογράφος Θανάσης Καρτερός αναφέρει χαρακτηριστικά: «ας αφήσουμε στην μπάντα το εξώδικο κατά της “Αυγής” στο οποίο βούλιαξε ο Πύρρος Δήμας με αφορμή ένα ενυπόγραφο σημείωμα που, κατά τη γνώμη του, τον έθιγε. Ας αφήσουμε επίσης στην μπάντα την ετερόκλητη μάζωξη Γραμματέων και Φαρισαίων που έσπευσαν να επιτεθούν στην εφημερίδα διότι τόλμησε να αμαυρώσει το όνομα του Πύρρου. Ένα όνομα που θα έπρεπε να μείνει στο απυρόβλητο διότι συμβολίζει αξίες, ιδεώδη, τη δύναμη της Ελλάδας, την ψυχή της, την εθνική μας ενότητα. Και ό,τι άλλο θέλετε και θέλουν.

Ας σταθούμε λίγο στο όνομα. Εδώ υπάρχει πάντα ένα πρόβλημα. Ένα ζήτημα είναι να κάνει κανείς όνομα με την αφοσίωση, τον ιδρώτα, τις επιτυχίες του. Άλλο ζήτημα όμως είναι να σταθεί στη συνέχεια στο ύψος του ονόματός του. Διότι η δημοσιότητα και η δόξα θέλουν τη διαχείρισή του. Άλλο η μπάρα και άλλο η αμπάρα, με δύο λόγια. Μπορεί να χάρηκαν όλοι τις μάχες της μπάρας αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι συγχωρούν τις πολιτικές της αμπάρας με τις οποίες φυλακίστηκε η ελληνική κοινωνία.

Δικαίωμά του, αλλά ο Πύρρος μετά την μπάρα διάλεξε την αμπάρα. Ακόμα και αν υποθέσει κανείς ότι δεν είδε και δεν άκουσε τίποτε για το αποδεδειγμένο πάρτι των αναβολικών που έβαλε αμπάρα στην άρση βαρών, το όνομά του ο ίδιος το έβγαλε στο παζάρι. Πάνω στον πάγκο του Βενιζέλου και του Σαμαρά. Ο ίδιος το πρόσφερε σε όλους τους νόμους και τα μέτρα της αμπάρας. Ο ίδιος, αιωνίως αμίλητος, μόνο σήκωνε το χέρι για να ψηφίσει όλα εκείνα που ακόμα πληρώνουν οι έγκλειστοι της αμπάρας. Αυτή είναι η αλήθεια.

Αφού όμως αποφάσισε να εμπλακεί σε συγκεκριμένο είδος πολιτικής, να στρατευθεί στην παρακμή του ΠΑΣΟΚ, να θέσει το όνομά του στη διάθεση των αυτουργών της αμπάρας, εύλογο είναι ότι θα γίνει και στόχος κριτικής. Ενίοτε και πολεμικής. Η αλήθεια, δυστυχώς γι' αυτόν, αλλά και για εμάς, δεν κρύβεται πίσω από κανένα μετάλλιο και πίσω από κανένα εξώδικο. Το όνομα της άρσης βαρών το κατεδάφισαν μόνοι τους. Το όνομα του Πύρρου ένα όνομα που όλοι αγαπήσαμε, το κατεδαφίζει συστηματικά ο ίδιος. Τα υπόλοιπα δεν είναι της μπάρας, αλλά της αμπάρας...».

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Επίθεση της «Αυγής» στον Πύρρο Δήμα - Η οργισμένη απάντηση του χρυσού Ολυμπιονίκη με εξώδικο

«Κατάλαβες Πύρρο Δήμα;»-Επιμένει η «Αυγή» και επιτίθεται εκ νέου στον χρυσό Ολυμπιονίκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top