Βρες κι εσύ τον Πίκατσου, μπορείς! Τι είναι το Pokemon Go που κάνει θραύση!

Φρενίτιδα με νέο app

Φρενίτιδα με τα Pokemon έχει πάθει η μισή Υφήλιος, όπως θα έχετε διαπιστώσει τις τελευταίες μέρες στα social media. Τι είναι, όμως, το Pokemon Go και γιατί αυτό το app κάνει θραύση;

Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά την Pokemania, το Pokemon Go κάνει το… χατίρι όσων ήθελαν τον Πίκατσου, τον Τσάρμαντερ και τον Μπούλπασαρ να γίνουν κομμάτι της ζωής τους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας (AR, όπως ονομάζεται) για smartphones, το οποίο επιτρέπει στον παίκτη να κυνηγά και να εκπαιδεύει τα Pokemon σαν να βρίσκονται όντως μπροστά του!

pok1.jpg

Με τη βοήθεια του GPS του κινητού και του Google Maps, το app δημιουργεί ένα πραγματικό ταμπλό παιχνιδιού, με βάση το μέρος όπου βρίσκεται ο χρήστης! Όσο ο χρήστης κινείται, όπου κι αν πηγαίνει, το σκηνικό του παιχνιδιού αλλάζει και εκείνος… ψάχνει να βρει τα Pokemon και να τα πιάσει, ακολουθώντας τα στοιχεία που του δίνονται!

Ο χαμός άρχισε από τις ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα και, ήδη, έχει κατακτήσει αρκετές χώρες, ενώ σύντομα το Pokemon Go θα είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα. Μάλιστα, χάρη στο app, η Nintendo, η εταιρεία που «γέννησε» τα Pokemon στα τέλη της δεκαετίας του ’90, είδε την μετοχ�� της να αυξάνεται κατά 36% μέσα σε δύο ημέρες.

eu7iycgao9l6lkgq8gvz.jpg

Δεν ξέρουμε αν εσείς θα μπείτε στο κυνήγι των Pokemon, προσοχή, όμως, μην σκοντάψετε πουθενά στο δρόμο, όσο θα περπατάτε με το βλέμμα «καρφωμένο» στην οθόνη του κινητού! Άσε που μία 19χρονη στο Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ ανακάλυψε ένα... πτώμα, την ώρα που έπαιζε!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top