Εκδικάζονται στο ΣτΕ οι αιτήσεις ακυρώσεως των καναλιών για το διαγωνισμό αδειοδότησης

Στη σκιά της επιστολής - «βόμβα» της Κομισιόν για το νόμο Παππά

Εκδικάζονται στο ΣτΕ οι αιτήσεις ακυρώσεως των καναλιών για το διαγωνισμό αδειοδότησης

Μία ημέρα μετά την επιστολή της Κομισιόν, με την οποία «αδειάζει» την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να διαμορφώσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, συζητούνται σήμερα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι αιτήσεις ακύρωσης των τηλεοπτικών σταθμών σε βάρος των κανονιστικών πράξεων, που εκδόθηκαν για τη διαγωνιστική διαδικασία που αφορά στη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Η έκτακτη Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας επρόκειτο να συνεδριάσει στις 09:30 αλλά υπήρξε καθυστέρηση περίπου μίας ώρας, ενώ εισηγητής θα είναι ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου και η απόφαση αναμένεται εντός λίγων ημερών.

Βάση της προσφυγής των τηλεοπτικών σταθμών αποτελούν και σημεία της επιστολής - «βόμβα» της Κομισιόν, μεταξύ των οποίων, η αφαίρεση των αρμοδιοτήτων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο είναι αρμόδιο κατά το Σύνταγμα και η συγκέντρωσή τους στον αρμόδιο Υπουργό, καθώς και η αναλογικότητα, αφού οι όροι του διαγωνισμού, ο οποίος, μάλιστα, είναι αυτές τις μέρες σε εξέλιξη, δεν είναι ξεκάθαροι, τόσο στον τελικό αριθμό των αδειών (ενδέχεται να είναι περισσότερες από τέσσερις όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο κ. Παππάς), όσο και για το αν θα υπάρξουν και πότε άδειες για κανάλια θεματικού περιεχομένου.

Στο μεταξύ, οι αντιδράσεις για την επιστολή της Κομισιόν, στην οποία ο αρμόδιος Επίτροπος, προειδοποιεί την Ελλάδα με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, συνεχίζονται, τόσο από τα πολιτικά κόμματα, όσο και από την Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), που επεσήμανε πως εγείρονται ερωτήματα, όπως γιατί οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν επιμελώς αποκρύψει την ύπαρξη αυτής της επιστολής και γιατί ο κ. ��αππάς δήλωνε αναληθώς προ τριών εβδομάδων ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κρίνει το νόμο του και δεν προκύπτει κανένα απολύτως θέμα.

Από την πλευρά του, όπως σας έχουμε ενημερώσει, ο κ. Παππάς δήλωσε πως η επιστολή δεν αφορά τις άδειες και κατηγόρησε την εφημερίδα «Καθημερινή», η οποία την δημοσίευσε, για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος και σύγχυσης.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την εκπομπή «Live U»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top