Με πρωτοσέλιδο άρθρο στο «Βήμα» απαντά ο Σταύρος Ψυχάρης για την δέσμευση των λογαριασμών του

Τι απαντά η κυβέρνηση

​Με πρωτοσέλιδο άρθρο στο «Βήμα», απαντά ο Σταύρος Ψυχάρης στη δέσμευση όλων των προσωπικών τραπεζικών του λογαριασμών και θυρίδων, η οποία διατάχθηκε προ ημερών, από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

Με τίτλο «Φορολογικοί εκβιασμοί», το άρθρο τονίζει πως ο εκδότης του «Βήματος» και των «Νέων» ενημερώθηκε «από δημοσιεύματα του Τύπου και από αρχικές διαρροές του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην ΕΡΤ και σε γνωστό φιλοκυβερνητικό ιστότοπο για την δέσμευση των προσωπικών τραπεζικών του λογαριασμών».

Παράλληλα, τονίζεται ότι παρά την δέσμευση, «κανένα σχετικό έγγραφο (με τη δέσμευση) δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμα στον ενδιαφερόμενο», τονίζοντας πως «πρόκειται για εισαγγελική διάταξη που συνδέεται με τον φορολογικό έλεγχο τον οποίο υφίσταται εδώ και μήνες για τις χρήσεις 2000-2012».

Μάλιστα ξεκαθαρίζει πως αποτελεί «έναν από τους γνωστούς φορολογικούς ελέγχους τους οποίους υφίσταται πληθώρα φορολογουμένων και επιχειρηματιών», καθώς και ότι «δεν συνδέεται εν προκειμένω με το τυπικό θέμα των δηλώσεων πόθεν έσχες που είχε αναδειχθεί προ καιρού και με το οποίο τα γνωστά χαλκεία έσπευσαν αμέσως να κάνουν τη σύνδεση».

Τονίζει δε, πως «η όποια αναφορά σε ποσά είναι πρόωρη, ατεκμηρίωτη και βεβαίως μη οριστική», όπως και ότι «η άποψη της φορολογικής αρχής δεν έχει αντικρουσθ��ί καθόλου σε αυτό το στάδιο, και υπόκειται προφανώς σε αναθεώρηση».

Το άρθρο, καταλήγει κάνοντας επίθεση στην κυβέρνηση:

«Εφαρμόζεται δηλαδή και εδώ μια συνήθης πια, στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, διαδικασία και πρακτική την οποία μαζί με την δέσμευση των λογαριασμών, οι φορολογικές αρχές έχουν ευρέως ακολουθήσει για μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών, που βρίσκονται εξ΄αντικειμένου σε φορολογική ομηρεία. Αυτό που μόνο αλλάζει στην προκειμένη περίπτωση είναι η διαρροή από το ίδιο το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η κοινοποίηση δια του Τύπου! Αλλά όσοι παρακολούθησαν έστω και από μακριά την κυβερνητική τακτική για τη χειραγώγηση της πληροφορίας, λίγο μόνο πλέον μπορούν να εκπλήσσονται».

��Ι ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΨΥΧΑΡΗ:

Κύκλοι του Μαξίμου, αναφέρουν πως αυτοί που απέκτησαν «ισχύ και χρήμα» επωφελούμενοι για χρόνια από το καθεστώς της αδιαφάνειας και της διαπλοκής, σήμερα προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με τους τίτλους περί «καθεστώτος Τσίπρα». Διότι αντιλαμβάνονται ότι πλέον όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο.

Είναι οι ίδιοι που ασκούν πιέσεις σε κόμματα της αντιπολίτευσης για να μην υπερψηφιστεί η απλή αναλογική ώστε να διατηρήσουν τις τελευταίες ελπίδες για παλινόρθωση του καθεστώτος που τους προστάτευε. Ο Ελληνικός λαός τους έχει καταλάβει και επανειλημμένα καταδικάσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top