Άγγελος ή διάβολος; Ποιός ήταν ο βαρόνος της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ, που έρχεται στο Star!

Συνταρακτική νέα σειρά, από την Δευτέρα, 4 Ιουλίου και κάθε βράδυ, στις 21:00

​Η πολυτάραχη ζωή του «βαρόνου της κοκαΐνης», Πάμπλο Εσκομπάρ, «ζωντανεύει» στο Star από αυτή την Δευτέρα, 4 Ιουλίου και κάθε βράδυ, στις 21:00. Ποιος ήταν, όμως, ο Κολομβιανός, που έγινε ο αγαπημένος του λαού και ταυτόχρονα, ο φόβος και ο τρόμος, ακόμα και για ολόκληρες κυβερνήσεις;

Βασισμένη σε δημοσιογραφική έρευνα και στοιχεία, αλλά και τις πραγματικές μαρτυρίες των ανθρώπων που βρέθηκαν με κάποιο τρόπο κοντά σε αυτή τη σατανική ιδιοφυία, η σειρά «Pablo Escobar» αφηγείται την ιστορία που ο καθένας θέλει να ξέρει: μια λεπτομερή ματιά στα γεγονότα, που μετέτρεψαν έναν κοινό άνθρωπο στον πιο διάσημο, πλουσιότερο και πιο αδίστακτο βαρόνο ναρκωτικών όλων των εποχών, σε έναν άντρα διψασμένο για εξουσία, χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς οίκτο για κανέναν.

Το ταξίδι της ζωής του Πάμπλο Εσκομπάρ ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου 1949, σε μια μικρή πόλη, κοντά στο Μεντεγίν. Αρχικά, ο νεαρός Πάμπλο έκλεβε επιτύμβιες στήλες και πουλούσε κάθε είδους λαθραία και πολύ γρήγορα εξελίχθηκε ραγδαία, μέσα από τη διακίνηση ναρκωτικών, στον πάμπλουτο, δυνατό άντρα, που έγινε ο φόβος και ο τρόμος όλου του κόσμου.

pblscvbbrsgsg1.jpg

Αν και λαοφιλής για το σημαντικό φιλανθρωπικό έργο και τις ποδοσφαιρικές ομάδες (αλλά και τις πολιτικές του φιλοδοξίες), δεν έπαυε να είναι ένας σκοτεινός εγκληματίας, οι τρομοκρατικές ενέργειες του οποίου θα έμεναν διαβόητες και θα έστρεφαν, τελικά, την κοινή γνώμη εναντίον του.

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφεί για τον Εσκομπάρ και ό,τι έκανε, αλλά δεν έχουμε δει το πώς έγινε αυτό. Από την πρώτη αποστολή του, οι προσωπικές λεπτομέρειες της παραβατικής ζωής του, η σχέση του με τους συνεταίρους του, η ιδιαίτερη σχέση με τη μητέρα του. Διέσχισε σύνορα, εφηύρε διαδρομές, τροφοδότησε με τόνους κοκαΐνης τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το παγκόσμιο καρτέλ διακίνησης κοκαΐνης του Μεντεγίν.

pblscvbbrsgsg7.jpg

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο Εσκομπάρ διακινούσε μηνιαίως 70 - 80 τόνους κοκαΐνης στις ΗΠΑ, ενώ στην ακμή της εγκληματικής του καριέρας, στα μέσα της δεκαετίας του '80, χρησιμοποιούσε, πέρα από ιδιωτικά αεροσκάφη, ακόμα και δύο υποβρύχια! Με ασύλληπτα πλούτη, σε σημείο που το 1989 το περιοδικό Forbes τον κατονόμασε ως τον έβδομο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, ο Εσκομπάρ κατάφερε να φτιάξει μια από τις πλέον πανίσχυρες φαμίλιες του οργανωμένου εγκλήματος που είδε ποτέ ο κόσμος, αλλά και δημιούργησε μια προσωπική αυτοκρατορία με επαύλεις, αεροπλάνα, ιδιωτικό ζωολογικό κήπο και προσωπικό στρατό.

Ήταν τόσο ισχυρός, που προσφέρθηκε ακόμη και να πληρώσει το εξωτερικό χρέος της Κολομβίας, στο Κογκρέσο της οποίας κατάφερε να εκλεγεί το 1982. Όταν το πολιτικό σύστημα κατήγγειλε τους τρόπους και τις μεθόδους του, ο Πά��πλο κήρυξε τον πόλεμο κατά του κράτους, της άρχουσας τάξης και ολόκληρης της χώρας, ξεκινώντας ένα φαύλο κύκλο αίματος και βίας που συντάραξε τους πάντες!

pblscvbbrsgsg100.jpg

Εκτέλεσε δημοσιογράφους, δικαστές, υπουργούς και υποψήφιους προέδρους, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό. Έκανε τη θητεία τεσσάρων προέδρων ένα συνεχή ζωντανό εφιάλτη, διείσδυσε στα πιο απόρρητα στοιχεία των αρχών και αψήφησε ολόκληρο τον κόσμο. Χρειάστηκε η αποφασιστικότητα μιας κυβέρνησης και ο σχηματισμός μιας επίλεκτης ομάδας (Λος Πέπες) για να υπονομεύσει την προσωπική φρουρά ασφαλείας του Εσκομπάρ και τελικά να τον νικήσει!

Μία μέρα μετά τα 44α του γενέθλια, ο Εσκομπάρ ήθελε να τηλεφωνήσει στο γιο του, Χουάν. Οι Λος Πέπες βρήκαν τον αριθμό και τη διεύθυνση και κατευθύνθηκαν προς τα εκεί. Ο Εσκομπάρ άργησε να το καταλάβει και τον έπιασε πανικός. Κρύφτηκε στη σκεπή ενός ψηλού σπιτιού, αλλά οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και έπεσε νεκρός από τα πυρά τους...

Η ζωή και οι μέρες του πιο στυγνού σύγχρονου βαρόνου της κοκαΐνης, έρχονται από αυτή τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου και κάθε βράδυ, στις 21:00, στο Star, με έναν από τους πιο διάσημους ηθοποιούς της Κολομβίας, τον Αντρές Παρά να ενσαρκώνει τον Πάμπλο Εσκομπάρ.

160616212039_9738.jpg
(Ο Αντρές Παρά ως Πάμπλο Εσκομπάρ)

Δείτε στο βίντεο το τρέιλερ της σειράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ στο STAR: «Pablo Escobar» από τις 4 Ιουλίου!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top