Αλιβιζάτος: «Αντίθετες στο Σύνταγμα οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες»

Διαβάστε τι λέει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου

​Την σταθερή και από μακρού γνώμη του για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τον περιορισμό τους σε τέσσερις, εξέφρασε στην «Καθημερινή», ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Ν.Κ Αλιβιζάτος.

Στον απόηχο της δικαστικής διαμάχης που έχει ξεκινήσει, ο κύριος Αλιβιζάτος επανέλαβε για ακόμα μια φορά την θέση του, ότι η αφαίρεση της αδειοδοτικής αρμοδιότητας του ΕΣΡ και ο περιορισμός σε τέσσερις των τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, «αντιβαίνουν ευθέως στο Σύνταγμα».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου με αφορμή την πληθώρα προσφυγών στη Δικαιοσύνη κατά του νέου νόμου, ο κύριος Αλιβιζάτος υπογράμμισε πως «έχει από μακρού εκφέρει γνώμη» και ότι «οι λύσεις που δόθηκαν από τον νομοθέτη αντιβαίνουν ευθέως στο Σύνταγμα».

Σημείωσε ωστόσο πως «είναι άλλο ζήτημα ��ν τα αρμόδια δικαστήρια θα αναστείλουν τελικά την υπό εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία, όπως τους έχει ζητηθεί, αφού για το θέμα αυτό ισχύουν και δικονομικά κριτήρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΙΤΗΣΕΕ: Καμία απόφαση δεν έχει βγάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις τηλεοπτικές άδειες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top