ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ΕΛΛΑΔΑ: Καταδίκη για «μαϊμού» είδηση στο Ίντερνετ - Ποιο είναι το ψεύτικο άρθρο

Ποινή φυλάκισης και πρόστιμο σε δημοσιογράφο για hoax

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ΕΛΛΑΔΑ: Καταδίκη για «μαϊμού» είδηση στο Ίντερνετ - Ποιο είναι το ψεύτικο άρθρο

​Η πρώτη καταδίκη για αναμετάδοση hoax στην Ελλάδα είναι γεγονός! Σε ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο καταδικάστηκε ιδιοκτήτης ιστοσελίδας, για μετάδοση ψευδούς είδησης μέσω Ίντερνετ!

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας καταδίκασε –ερήμην- δημοσιογράφο, ιδιοκτήτη ιστοσελίδας με θέματα για γονείς, για τη δημοσίευση άρθρου με τίτλο «ΣΟΚ: Δείτε πώς οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων», καθώς κρίθηκε ότι συνιστά διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Στο δημοσιογράφο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με αναστολή τριών ετών και χρηματικό πρόστιμο 500 ε��ρώ.

Το θέμα ανακίνησε αστυνομικός, στην αντίληψη του οποίου υπέπεσε το συγκεκριμένο άρθρο. Απευθύνθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος με τη σειρά του παρέπεμψε την υπόθεση σε δίκη.

Πρόκειται για hoax που αναδημοσιεύεται από το 2009, με μικροαλλαγές. Κορμό της αποτελεί η ιστορία της μικρής Μαιρούλας που έκανε το εμβόλιο MMR και παρουσίασε όγκο στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να πεθάνει. «Την τρίτη ημέρα, το βράδυ, το παιδί είδε έναν εφιάλτη, πιέστηκε και, επειδή δεν είχε αρκετά αιμοπετάλια, έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία. Το παιδί, ενώ πήγαινε καλά στη θεραπεία, τελικά πέθανε», αναφέρει το ψευδές άρθρο, που επικαλείται δηλώσεις (ανύπαρκτων) ειδικών, σύμφωνα με τους οποίους «τα εμβόλια εξαπλώνουν το AIDS, τη λευχαιμία και άλλες φρικιαστικές πληγές σε όλο τον κόσμο».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top