Σε «ομηρία» οι δημοσιογράφοι- Για προχειρότητα κατηγορούν τον Κατρούγκαλο οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ

Η ΕΙΤΗΣΕΕ είναι έτοιμη να συζητήσει για μία βιώσιμη λύση

Η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας επισημαίνει ότι από τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, δεν παρουσιάστηκε μελέτη βιωσιμότητας για το προτεινόμενο νέο «σχήμα» χρηματοδότησης του ΕΔΟΕΑΠ, ούτε κάποια ένδειξη για τις παροχές του ή τις αναγκαίες εισφορές από τους εργοδότες και τους εργαζόμενους. Δηλώνει μάλιστα έκπληκτη για την προχειρότητα του εγχειρήματος.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ είναι έτοιμη να συζητήσει για μία «βιώσιμη λύση προς το μακροπρόθεσμο συμφέρον των εργαζομένων στις τηλεοπτικές επιχειρήσεις» εάν:

-Προσδιορισθούν τα οικονομικά μεγέθη και το κόστος λειτουργίας του ταμείου
-Υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση χρηματοδότησης.
-Προσκομισθούν οι αυτονόητες μελέτες (αναλογιστική κ.λπ.) και τεκμηριωθεί η βιωσιμότητα της όποιας π��ότασης χρηματοδότησης.
-Οι παροχές του ταμείου να είναι καλύτερες από αυτές που θα παρέχει ο ΕΟΠΥΥ και το ΕΤΕΑΠ, διαφορετικά δεν έχει νόημα η πρόταση-συζήτηση
-Διασφαλιστεί η σωστή διοίκηση και λειτουργία του ταμείου με συμμετοχή και των εργοδοτών.
-Ενημερώσει το υπουργείο τι θα γίνει με τους εργαζόμενους και τις μέχρι τότε εισφορές τους σε περίπτωση που στο μέλλον το ταμείο παύσει να είναι βιώσιμο.

Μάλιστα, σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι το υπουργείο οφείλει να ενημερώσει άμεσα τους εργαζόμενους για το ποια πρόβλεψη έχει αναλάβει για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των εργαζομένων στον ΕΔΟΕΑΠ, από την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

«Θέλουν ελλειμματική ελευθεροτυπία με δημοσιογράφους υπό ομηρία» επισημαίνει η ΠΟΕΣΥ. Όπως αναφέρει «αμετανόητος ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, επιχειρεί με ευθεία επίθεση κατά του δημοσιογραφικού κόσμου να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό. Τον διαψεύδει όμως η σκληρή πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία, το 45% των δημοσιογράφων είναι ήδη άνεργοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι πορεύονται σε συνθήκες διαρκούς ανασφάλειας. Με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα αυξηθεί κι άλλο η ανεργία. Τα ταμεία Τύπου δεν έχουν πάρει ποτέ ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκπληξη από την ΕΙΤΗΣΕΕ για την προχειρότητα της πρότασης Κατρούγκαλου

Τι λένε τα ιδιωτικά κανάλια για την συνάντηση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ για το τέλος της απεργίας των δημοσιογράφων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top