Η συγκίνηση του Αντώνη Κανάκη: «Τέτοια μέρα πριν ένα χρόνο πέθανε ο μπαμπάς μου…»

Η φιλανθρωπική κίνηση για να τιμήσει τη μνήμη του

Για τη φιλανθρωπική κίνηση που έκανε προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα του μίλησε, για πρώτη φορά, ο Αντώνης Κανάκης, αποκαλύπτοντας ότι θα διαβάσει τα συγκλονιστικά λόγια που έγραψε για εκείνον ένα χρόνο μετά το θάνατό του!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, ο παρουσιαστής έχασε τον αγαπημένο του πατέρα στα τέλη του περσινού Μάρτη, μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Τις 19 ημέρες που εκείνος «πάλευε» στην Εντατική κλινικής της Θεσσαλονίκης, ο Αντώνης δεν έλειψε από το πλευρό του, ενώ αποτύπωσε τις σκέψεις και τα συναισθήματά του σε ένα βιβλίο, με τίτλο «Μπαμπά… Μια Κανονική Μέρα», τα έσοδα του οποίου διατίθενται για την οικονομική ενίσχυση του Ορφανοτροφείου «Άγιος Στυλιανός».

«Ένα χρόνο δεν έχω πει κάτι άλλο γι’ αυτό το θέμα. Τέτοια μέρα πριν ένα χρόνο πέθανε ο μπαμπάς μου. Τις πρώτες τέσσερις, πέντε, μέρες, το μόνο καταφύγιο για εμένα ήταν το γράψιμο», είπε ο παρουσιαστής κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Ευχαριστώντας τον κόσμο που αγόρασε το βιβλίο, ο Αντώνης ανακοίνωσε πως χάρη στην ανταπόκριση του κοινού έχουν δοθεί μέχρι σήμερα 16.000 ευρώ στο ορφανοτροφείο και κατέληξε: «σήμερα το βράδυ, λέω να διαβάσω το βιβλίο για πρώτη φορά κι εγώ»!

«Αυτό το καθίκι μου πήρε τον πατέρα»

Στο «Μπαμπά��� Μια Κανονική Μέρα», ο παρουσιαστής αποκαλύπτει τις αγωνιώδεις, όπως τις χαρακτηρίζει, στιγμές που έζησε κοντά στον πατέρα του μέχρι που «έφυγε».

Μεταξύ άλλων, περιγράφοντας τις τελευταίες στιγμές του πατέρα του στην Εντατική, ο Αντώνης συγκλονίζει, αναφέροντας: «πάμε στην Εντατική να δούμε τον μπαμπά μετά την επέμβαση. Είναι σε καταστολή όπου θα μείνει για τις επόμενες ημέρες έως ότου ηρεμήσει ο εγκέφαλός του. Είναι γεμάτος με πολλά καλώδια, σωληνάκια, φάρμακα, υγρά, μηχανήματα, ένα από αυτά αναπνέει για λογα��ιασμό του, αλλά είναι ζωντανός! Ζεστός, με το στήθος να ανεβοκατεβαίνει από τη μηχανική αναπνοή, με την καρδιά του να χτυπάει, με το άγγιγμά του ίδιο, με τη μυρωδιά του ίδια. Ήταν εκεί. Ζωντανός... Του μιλήσαμε, τον φιλήσαμε, τον ��γκαλιάσαμε. Αυτή τη φορά δεν έσφιξε το χέρι. Ποτέ ξανά από τότε δεν μου έσφιξε το χέρι».

«Λυπούμαστε. Ο πατέρας σας έπαθε ανακοπή πριν μισή ώρα”. 28 Μαρτίου 2015, 2.55 ξημερώματα. Δεν θα τον δω να τον ξαναφιλήσω. Δεν θα τον ξαναμαλώσω, δεν θα τον ξαναπειράξω. Δεν θα ξαναβρω ποτέ αναπάντητη κλήση στο κινητό μου που θα γράφει με κόκκινα γράμματα ΜΠΑΜΠΑΣ. Για πρώτη φορά στη ζωή μου γνωρίζομαι με τον θάνατο. Με αγγίζει ο γ@μι@λ@ς. Αυτό το καθίκι μου πήρε τον πατέρα μου», γράφει, μεταξύ άλλων.

Δείτε στο βίντεο όσα είπε ο Αντώνης για το βιβλίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκινεί ο Κανάκης για τον πατέρα του: «ποτέ ξανά από τότε δεν μου έσφιξε το χέρι»

Κανάκης: «μου είναι δύσκολο να μιλάω για το θάνατο του πατέρα μου»

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top