Το ντοκουμέντο της εισβολής του Ρουβίκωνα on air στο studio της ΕΡΤ

Όλα όσα έγιναν ανάμεσα στους αναρχικούς και τους εργαζόμενους

Το ντοκουμέντο της εισβολής του Ρουβίκωνα on air στο studio της ΕΡΤ

Μία μέρα μετά την εισβολή της ομάδας Ρουβίκωνας στο studio της ΕΡΤ, η οποία και όπως σας ενημερώσαμε, χθες μπούκαρε στο studio κάνοντας την Λιάνα Κανέλλη και τον Πάνο Χαρίτο να σταματήσουν άρον-άρον το δελτίο, ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου δείχνει καθαρά το τι ακριβώς συνέβη.

Μέλη της αναρχικής ομάδας και εργαζόμενοι, μιλούν σε έντονους τόνους. Οι εισβολείς έξαλλοι επιμένουν να διαβαστεί στον αέρα μία μακροσκελής επιστολή με τις θέσεις τους σχετικά με την κρατική καταστολή, το μεταναστευτικό και την οικονομία και ο διάλογος που ακολουθεί με την Λιάνα Κανέλλη είναι ο εξής.

Κανέλλη- Η εξουσία που θέλεις ποιά είναι; Να ακουστείς;
Αναρχικοί: Φεύγουμε, είναι δικαίωμά μας
Κανέλλη: Να ακουστείς όχι να το διαβάσεις.

«Τους ζήτησα να μου δώσουν το κείμενο να το διαβάσω αν ήθέλαν να πάρει τη μορφή της είδησης έστω και με αυτόν τον βίαιο τρόπο. Χάθηκε μια ευκαιρία έστω και σε περίληψη. Λυπάμαι που το λέω αλλά υπάρχει τραυματισμένος συνάδελφος, ένας κάμεραμαν. Είδα επίσης τηλέφωνα να πετιούνται κάτω και να σπάνε» είπε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος στον "αέρα" της ΕΡΤ, ενώ λίγο αργότερα έκανε μία άλλη δήλωση τονίζοντας:

«Το μαύρο τελικά έχει πολλές αποχρώσεις. Κάποιος ωφελήθηκε από τέτοιου είδους ενέργειες και εκεί πρέπει να ψάξετε τον ένοχο».

Η ένωση συντακτών καταδίκασε με ανακοίνωσή της την εισβολή, ενώ η διοίκηση της ΕΡΤ αναφέρθηκε στις προσπάθειες των εργαζομένων να προστατέψουν τον χώρο της εργασίας τους και την περιουσία της εταιρίας.

Μετά τη διακοπή το δελτίο συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά. Επί τόπου έφτασαν δυνάμεις της αστυνομίας και ακολούθησαν 22 προαγωγές.

ΔΕΙΤΕ το βίντεο που έπαιξε το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συλλήψεις έγιναν οι 20 προσαγωγές για την εισβολή στην ΕΡΤ- Η ανακοίνωση μελών του «Ρουβίκωνα»

Ο Πάνος Χαρίτος μιλά για την εισβολή αναρχικών στη ΕΡΤ-Το μήνυμα του στο Facebook

Αναρχικοί ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ στο στούντιο την ώρα του δελτίου της ΕΡΤ- ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top