Τι σημαίνει η αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης για 4 τηλεοπτικές άδειες-Ποιες οι συνέπειες

Πώς θα επηρεάσει χιλιάδες εργαζόμενους, την ενημέρωση των πολιτών, τις επιχειρήσεις και την διαφήμιση (VIDEO)

Τι σημαίνει η αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης για 4 τηλεοπτικές άδειες-Ποιες οι συνέπειες

​Αγνοώντας τις προτάσεις της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) για υγιές και διάφανο τηλεοπτικό τοπίο, η κυβέρνηση θέτει απόψε σε ψηφοφορία την τροπολογία που δίνει στον Υπουργό Επικρατείας, το δικαίωμα να εκκινήσει την διαδικασία για την προκήρυξη τεσσάρων αδειών τηλεοπτικών σταθμών, παραβιάζοντας την συνταγματική επιταγή που προβλέπει τον ελεγκτικό ρόλο του ΕΣΡ.

Η αυθαίρετη απόφαση για τέσσερις μόνο τηλεοπτικές άδειες την ώρα που λειτουργούν εφτά σταθμοί εθνικής εμβέλειας, θα οδηγήσει σε:

Μείωση κατά 40% του παραγόμενου περιεχομένου και έτσι θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, με μείωση θέσεων εργασίας που μπορεί να φτάσει το 50%.

Ακόμα και οι εργαζόμενοι που δεν θα απολυθούν, θα δουν τις αμοιβές τους να μειώνονται δραματικά, λόγω της υψηλής ανεργίας που θα προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης.

Η ενημέρωση των πολιτών θα φτωχύνει λόγω των κυβερνητικών αποφάσεων, θα μπει τέλος στον πλουραλισμό, θα υποβαθμιστεί η αξιοπιστία και η εγκυρότητα των ��ιδήσεων, ενώ θα διαμορφωθούν συνθήκες ελέγχου της ενημέρωσης από την εκάστοτε εξουσία.

Η αντισυνταγματικά απόφαση για προκήρυξη τεσσάρων αδειών, θα έχει όμως κι άλλες αλυσιδωτές επιπτώσεις στην απασχόληση:

Θα μειώσει τις θέσεις εργασίας στην καλλιτεχνική βιομηχανία, θα οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις που συνεργάζονται με τους τηλεοπτικούς σταθμούς σε κατάρρευση, ενώ θα μειωθούν δραματικά τα καταβαλλόμενα τέλη για πνευματικά δικαιώματα.

Πέρα από κάθε προσδοκία θα είναι και οι επιπτώσεις για τους τηλεθεατές που θα έχουν λιγότερες επιλογές στο τηλεκοντρόλ τους.

Η απόφαση της κυβέρνησης όμως θα δημιουργήσει μονοπώλιο και στην διαφήμιση, αφο�� θα αυξήσει δραματικά την τιμή της διαφήμισης και έτσι μόνο η μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες θα μπορούν να πληρώσουν. Αυτό θα οδηγήσει σε νέα κατάρρευση στον κλάδο των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επιβίωσαν μέχρι σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χωρίς δελτία και ενημερωτικές εκπομπές σήμερα από τις έξι το απόγευμα έως τη μια τα ξημερώματα

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες εν μέσω αντιδράσεων

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες - Σκληρή ανακοίνωση από ΝΔ

Ενωμένοι Δημοσιογράφοι: «Καταργούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας και τον πλουραλισμό»

Ν. Παππάς: Να κλείσει κανάλια για το… καλό τους θέλει η κυβέρνηση

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top