Έρευνα του Star με την υπογραφή του Τ. Τέλλογλου:«Μία χώρα αποχαιρετά το μνημόνιο στα ελληνικά»

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, στις 00:15

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, στις 00:15, ο Τάσος Τέλλογλου θα μας παρουσιάσει την έκτη εκπομπή έρευνας για την τηλεοπτική σεζόν 2015 - 2016. «Μία χώρα αποχαιρετά το μνημόνιο στα ελληνικά» και... είναι νησί: τρία χρόνια μετά το δραματικό κούρεμα καταθέσεων του 2013, η Κύπρος βγαίνει πανηγυρικά από το μνημόνιο!

Οι Τάσος Τέλλογλου, Λάζαρος Μπέλτσιος και ο οπερατέρ Βασίλης Τζόκας, ταξιδεύουν στο νησί που τα έκανε όλα διαφορετικά σε σχέση με την Ελλάδα, για να αποκτήσει μία δεύτερη ευκαιρία και να αρχίσει το 2015 να ξαναζεί και να αναπτύσσεται οικονομικά.

Συναντούν τον Ιρλανδό τραπεζίτη Τζον Χουρικέιν, διευθύνοντα σύμβουλο της μεγαλύτερης τράπεζας του νησιού, που ανέλαβε να αναδιαρθρώσει, χωρίς να κάνει διακρίσεις σε γνωστο��ς και αγνώστους πελάτες, το ιδιωτικό χρέος, που οδήγησε το τραπεζικό σύστημα και μαζί την κυπριακή οικονομία στο δράμα του 2013 .

Ο αρχιτέκτονας της κυπριακής ανάκαμψης, υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωγιάδης, εξηγεί πώς η κυπριακή κυβέρνηση "δεν έδωσε στους δανειστές την παραμικρή ευκαιρία να ζητήσουν πρόσθετη φορολογία " ενώ ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνος Πετρίδης μιλάει για τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα και την κυπριακή αξιολόγηση της δημόσιας υπηρεσίας, που επαινέθηκε από την τρόικα ως "άριστη πρακτική".

Ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του ΑΚΕΛ, Χρ.Πολυκάρπου, μιλάει για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τις υποχωρήσεις, που κατά την γνώμη του, έκανε η κυπριακή κυβέρνηση στην τρόικα .

Ένας νέος και ένας παλαιότερος επιχειρηματίας εξηγούν πώς επέζησαν εκείνοι της κρίσης, ενώ ο έφορος εταιρειών της Δημοκρατίας αποκαλύπτει ότι και Έλληνες επιχειρηματίες συμμετέχουν στην έκρηξη ίδρυσης νέων εταιρειών στο νησί, που παρατηρείται από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2015 .

«Μία χώρα αποχαιρετά το μνημόνιο στα ελληνικά...»
Μεγάλη έρευνα του Star με την υπογραφή του Τάσου Τέλλογλου, την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στις 00:15.

Ρεπορτάζ: Τάσος Τέλλογλου, Λάζαρος Μπέλτσιος
Σκηνοθετική επιμέλεια: Θανάσης Μίλησης
Δ��εύθυνση παραγωγής: Νικολέττα Γιαννακοπούλου
Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Βενιός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top