Μάθετε πόσα παίρνουν Διονύσης Τσακνής και Λάμπης Ταγματάρχης στην ΕΡΤ

Οι αμοιβές των μελών του ΔΣ της Δημόσιας Τηλεόρασης, καθορίστηκαν σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση

​Τις αμοιβές του Διονύση Τσακνή και του Λάμπη Ταγματάρχη καθορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΡΤ:

Η μικτή μηνιαία αμοιβή του Διονύση Τσακνή ως Προέδρου του ΔΣ, ανέρχεται σε 2.850 ευρώ. Το ποσό αυτό συμπεριλαμβάνει πάσης φύσεως αποδοχές, καθώς και οι αμοιβές για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Ο Λάμπης Ταγματάρχης από την άλλη, ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, λαμβάνει 4.275 ευρώ μεικτά, στα οποία επίσης περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως αποδοχές, καθώς και οι αμοιβές για τη σ��μμετοχή στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Παράλληλα, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, αναφέρει πως σε ό,τι αφορά στη μικτή μηνιαία αμοιβή των τριών μελών του ΔΣ της περίπτωσης (γ) της παρ. 1 του άρθρου 7 του ν. 4324/2015, που διορίζονται σύμφωνα με τη διαδικασία των παρ. 2 και 4 του ιδίου άρθρου, θα ανέρχεται στο ποσό των 1.100 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων πάσης φύσεως αποδοχών.

Η μικτή μηνιαία αμοιβή των δύο μελών του ΔΣ της περίπτωσης (δ) της παρ. 1 του άρθρου 7 του ν. 4324/2015, που εκλέγονται από τους εργαζομένους της ΕΡΤ και διορίζονται σύμφωνα με τη διαδικασία των παρ. 3 και 4 του ιδίου άρθρου, θα ανέρχεται: είτε στο ποσό των 1.100 ευρώ, είτε θα ισοδυναμεί με το σύνολο των τακτικών αποδοχών τους, εφόσον αυτές κατά την ημερομηνία διορισμού τους ήταν ανώτερες της καθοριζόμενης με την παρούσα αμοιβής.

Αυτές οι αμοιβές μπορεί να αναπροσαρμοστούν, με σκοπό την τήρηση ισοσκελισμένων προϋπολογισμών της ΕΡΤ, ενώ ο Πρόεδρος, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος και τα μέλη του ΔΣ δεν δικαιούνται καμία άλλη χρηματική απολαβή, αποζημίωση ή προνόμιο, πέραν της καθοριζόμενης από την υπουργική απόφαση αμοιβής.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top