#TolisLovedMaria: Η ιστορία αγάπης που το Twitter θα θυμάται για πάντα

Ο έρωτας του Τόλη και της Μαρίας που «κρατά» 10 χρόνια

Η ιστορία αγάπης που «λιώνει» το ελληνικό Twitter: #TolisLovedMaria

Σημαδιακή μέρα η σημερινή για το ελληνικό Twitter, καθώς συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατο ενός 30χρονου, που «σημάδεψε» τη διαδικτυακή κοινότητα με τη «μάχη» του κόντρα στον καρκίνο, αλλά και με το μήνυμά του την αληθινή αγάπη, που «σφραγίστηκε» με το hashtag #TolisLovedMaria (ο Τόλης Αγαπούσε τη Μαρία)!

Ο Τόλης Γκανάς, γνωστός χρήστης του Twitter με το όνομα @moloch82, έπασχε από μια σπάνια μορφή καρκίνου, την Ewing's sarcoma. Νιώθοντας το τέλος να πλησιάζει, έπειτα από δύο χρόνια πάλης με την ασθένεια, το μόνο που είχε ως τελευταία του επιθυμία ήταν να διαδώσει τον έρωτά του για τη Μαρία, την κοπέλα που στάθηκε στο πλευρό του. Ο Τόλης αγαπούσε τη Μαρία…

#TolislovedMaria

#TolislovedMaria 2

Οι δύο νέοι γνωρίζονταν από παιδιά και ήταν ερωτευμένοι από τα σχολικά τους χρόνια. Παρά τα δυσάρεστα νέα για την υγεία του, η Μαρία δεν έφυγε από το πλευρό του Τόλη και εκείνος θέλησε να της το ανταποδώσει, αφήνοντας την αγάπη τους χαραγμένη εσαεί, με αναρτήσεις, τόσο στο προσωπικό του blog, όσο και στο Twitter.

#TolislovedMaria 3

«Ο θάνατος μου θα έρθει -μάλλον- είτε στον ύπνο μου, είτε σε κάποιο κώμα, είτε με κάποια ανακοπή, στα πλαίσια του καρκίνου. Μάλλον. Υπάρχουν ελπίδες να σκάσω από το φαγητό νωρίτερα. Μετά το θάνατό μου όμως για μένα μαύρο. Ένας βαθύς ασυνείδητος ύπνος. Μετά τίποτα. Ούτε ανησυχία, ούτε σκέψεις, ούτε πόνος, ούτε φόβος, ούτε αγάπη, ούτε έρωτας, ούτε γέλιο, ούτε κλάμα. Τίποτα. Τότε τι φοβόμαστε; Τι μας νοιάζει το μετά αν δεν θα είμαστε εκεί για να το αντιληφθούμε; Καταλήγω ότι απλώς κάποιους τους αγαπάμε πιο πολύ από εμάς. Φοβάμαι περισσότερο πια για το τι θα απογίνουν οι άλλοι, κάποιοι περισσότερο από άλλους. Για τον πόνο που θα τους προξενήσω, το ότι δεν θα μπορώ να κάνω τίποτα για να το πάρω πίσω. Δεν είμαστε τόσο εγωιστικά όντα τελικά», έγραφε ο Τόλης, ενώ αναρτούσε φωτογραφίες από το νοσοκομείο και τα αγαπημένα του πρόσωπα, τον πατέρα, τον αδελφό του και, φυσικά, την Μαρία, ενθάρρυνε άλλους πάσχοντες, αλλά και παρέδιδε μαθήματα δύναμης και θάρρους σε όλους.

Στα 30 του χρόνια, ο Τόλης «έσβησε», όμως, πίσω του άφησε ένα μήνυμα που ακόμα και σήμερα, τρία χρόνια μετά το θάνατό του, συνεχίζει να είναι ζωντανό και να τιμάται από τους Έλληνες Twitterάδες, υπό το hashtag #TolisLovedMaria, όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία.

Για το ελληνικό Twitter, που και φέτος γέμισε από εκατοντάδες μηνύματα, σήμερα δεν είναι ημέρα θλίψης. Είναι ημέρα αφιερωμένη στο μεγάλο έρωτα και στο μήνυμα του Τόλη: πάνω από τα προβλήματα, πάνω ακόμα και από τη «μάχη» για τη ζωή, βρίσκεται η δύναμη της αγάπης! Της ανιδιοτελούς αγάπης! Ο Tόλης αγαπούσε τη Μαρία…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top