Μεγάλη έρευνα του Τ. Τέλλογλου: «Αρχαία σκουριά:Τα πολιτικά διλήμματα μιας ξένης επένδυσης»

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 00:15-Συντονιστείτε στο Star

Μεγάλη έρευνα του Τ. Τέλλογλου: «Αρχαία σκουριά:Τα πολιτικά διλήμματα μιας  ξένης επένδυσης»

​Ο Τάσος Τέλλογλου έχει γράψει τη δική του δημοσιογραφική ιστορία στο ρεπορτάζ. Μέσα από το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star, παρουσιάζει, για τρίτη χρονιά, έρευνες με θέματα, που απασχολούν όλη την κοινωνία.

Ορισμένες από αυτές τις μεγάλες έρευνες παρουσιάζονται στο Star ως αυτόνομες εκπομπές.

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 00:15, ο Τάσος Τέλλογλου θα μας παρουσιάσει την πρώτη εκπομπή έρευνας για την τηλεοπτική σεζόν 2015 - 2016 με θέμα «Αρχαία σκουριά: Τα πολιτικά διλήμματα μιας ξένης επένδυσης».

Τ Τ  Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ STAR ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ - Τρίτη 29.9.15 -1.jpg
Στα τέλη Αυγούστου, αμέσως μετά την έγκριση της συμφωνίας με τους Δανειστές, η Κυβέρνηση αποφάσισε, μετά από αλληλογραφία με την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», να ανακαλέσει τρεις από τις άδειες λειτουργίας της.

Σαν απάντηση, εργαζόμενοι και Εταιρεία, σταμάτησαν τις εργασίες τους στο σύνολο της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη βορειοανατολική Χαλκιδική. Η μεγαλύτερη ξένη επένδυση στον τόπο μας στον τομέα της εξόρυξης κινδυνεύει να έχει την τύχη μιας άλλης καναδικής επένδυσης τη δεκαετία του ’90, στην ίδια περιοχή της χώρας, όταν το ΣτΕ αποφάσισε ότι η δραστηριότητα του τότε επίσης Καναδού επενδυτή θέτει σε κίνδυνο τη «φέρουσα ικανότητα» της περιοχής.

Τ Τ  Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ STAR ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ - Τρίτη 29.9.15 -2.jpg
Το αξιοπερίεργο είναι, όπως βρήκαν οι Τάσος Τέλλογλου και Λάζαρος Μπέλτσιος στην επιτόπια έρευνά τους, ότι πολλά από τα προβλήματα εκείνης της επένδυσης έχουν λυθεί σήμερα με τρόπο επωφελή για το περιβάλλον, ενώ οι πολέμιοι της νέας επένδυσης υποστηρίζουν ότι έχουν δημιουργηθεί πλέον καινούργια.

Εκτός ωστόσο από το ίδιο το πρόβλημα, πώς θα αποκατασταθεί το περιβάλλον μετά το τέλος της εξορυκτικής δραστηριότητας, έχει προστεθεί και εκείνο της πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς το δίλημμα «μνημόνιο – αντιμνημόνιο» στην υπόλοιπη Ελλάδα έχει υποκατασταθεί εδώ από το δίλημμα «υπέρ ή κατά της επένδυσης».

Στην εκπομπή μιλούν απλοί μεταλλωρύχοι, εκπρόσωποι της «Ελληνικός Χρυσός», στέλεχος της φινλανδικής εταιρείας, που παρέχει την τεχνολογία, την οποία τόσο αμφισβητούν οι κάτοικοι, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη και η τοπική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και μέλη των κινημάτων, που αντιτίθενται στην εξόρυξη και τη δημιουργία μεταλλουργικής μονάδας.


Ρεπορτάζ: Τάσος Τέλλογλου, Λάζαρος Μπέλτσιος
Σκηνοθετική επιμέλεια: Θανάσης Μίλησης
Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Κοτσίκος
Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Βενιός

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top