Μια νέα θεωρία για τον Τζόν Σνόου στο «Game of Thrones» φέρνει τα πάνω κάτω

Προσοχή spoilers! Τι αναφέρει για την καταγωγή και την μητέρα του

Μια νέα θεωρία για τον Τζόν Σνόου στο «Game of Thrones» φέρνει τα πάνω κάτω

​Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μια νέα θεωρία για τον Τζόν Σνόου, «λύνοντας» το μυστήριο γύρω από την καταγωγή του «μπάσταρδου» γιου του Νεντ Στάρκ, αλλά και την ταυτότητα της μητέρας του!

Μετά την θεωρία που (κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό και) υποστηρίζει πως ο Τζον Σνόου δεν είναι πραγματικός γιος του Νεντ Στάρκ, αλλά του Ραίγκαρ Ταργκάρυεν και της Λυάννα Σταρκ (ωστόσο ο Νεντ Στάρκ τον παρουσίασε ως γιο του, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τηρήσει την υπόσχεση που είχε δώσει στην αδερφή του, να κρατήσει κρυφή την πραγματική του ταυτότητα), μια ΝΕΑ θεωρία έρχεται να φέρει τα πάνω-κάτω, αποτελώντας ΤΗΝ ανατροπή.

(H Λυάννα Σταρκ)

0918e99376c160505d2e6b63e491d5fc.jpg
Γιατί; Επειδή κατά την συγκεκριμένη θεωρία ο Τζόν Σνόου έχει μια δίδυμη αδερφή, που δεν είναι άλλη από την Μίρα, την κόρη του Χάουλαντ Ριντ (και αδερφή του Τζότζεν Ρίντ), την οποία είδαμε να παίζει στον 3ο και 4ο κύκλο της σειράς.

giphy (1).jpg
Οι υποστηρικτές της εν λόγω θεωρίας, την στηρίζουν τόσο στα λεγόμενα του συγγραφέα Τζόρτζ Ρ. Μάρτιν (που αποκάλυψε ότι ο 6ος κύκλος θα βασιστεί στο παρελθόν των πρωταγωνιστών και την ιστορία τους), όσο και στην εξωτερική ομοιότητα του Τζόν Σνόου με την Μίρα, με την οποία συν τοις άλλοις έχουν την ίδια ηλικία, αφού γεννήθηκαν και οι δυο το 283 (χρονολογία θανάτου της Λυάννα Σταρκ).

giphy.jpg

Πως προέκυψαν όμως τα δίδυμα; (Σύμφωνα πάντα με την θεωρία), ο Ραίγκαρ Ταργκάρυεν και Λυάννα Σταρκ ερωτεύονται και φεύγουν μαζί για τον Πύργο της Χαράς στο Ντορν, όπου ο Ραίγκαρ αναγκάζεται μετά από λίγο καιρό να εγκαταλείψει την έγκυο Λυάννα για να πολεμήσει τον Ρόμπερτ. Την τοποθεσία ανακαλύπτει ο Νεντ και οι 6 σύντροφοί του, μεταξύ των οποίων και ο Χάουλαντ Ριντ, που νομίζουν ότι η Λυάννα έχει απαχθεί και δίνουν πραγματική μάχη με τα μέλη της Βασιλικής Φρουράς που έχουν αναλάβει τη φύλαξή της. Από τη μάχη ζωντανοί βγαίνουν μόνο ο Νεντ και Χάουλαντ Ριντ. τη συνέχεια ο Νεντ Σταρκ, βρίσκει την αδελφή του, που έχει γεννήσει, ετοιμοθάνατη λόγω επιπλοκών και της υπόσχεται ότι θα κρατήσει μυστική την ταυτότητα του παιδιού της.

jon2.jpg

Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο συγγραφέας του βιβλίου είναι λάτρης της ιστορίας, και έχει βασίσει την ιστορία των διδύμων στον μύθο του Ρωμύλου και του Ρέμου:

Σύμφωνα με τον μύθο, γονείς των δίδυμων αδελφών ήταν ο Άρης και η Ρέα κόρη του βασιλιά της Άλβας Λόνγκας, Νουμίτορα. Η Ρέα είχε αναγκαστεί από τον θείο της Αμούλιο, που σφετερίστηκε το θρόνο της Άλβας και ήθελε να εξοντώσει όλους τους απόγονους του Νουμίτορα, να γίνει εστιάδα, δηλαδή Ιέρεια. Έτσι, όταν μαθεύτηκε ότι η Ρέα ήταν έγκυος από τον Άρη, ο Αμούλιος την έριξε στον Τίβερη, ενώ τα δίδυμα μωρά τα παρέδωσε σε κάποιον υπηρέτη του με τη διαταγή να τα σκοτώσει.

Ωστόσο, αυτός τα λυπήθηκε και τα έβαλε σε μια σκάφη, αφήνοντας τα στο ποτάμι όπου τα βρήκε μια λύκαινα, η Λούπα, που τα πήρε υπό την προστασία της και τα μεγάλωσε. Τα παιδιά έζησαν σαν βοσκοί έως ότου μάθουν την ιστορία για την τύχη της μητέρας και του παππού τους Νουμίτορα, αλλά και την αδικία που είχε διαπράξει ο Αμούλιος, με αποτέλεσμα να γίνουν πολεμιστές και να τον ανατρέψουν από τον θρόνο, παίρνοντας εκδίκηση για την οικογένειά τους.

Δεν αποκλείεται λοιπόν, η Μίρα μετά τον τραγικό θάνατο του Τζόν Σνόου, να είναι εκείνη που τελικά θα κάνει πολλούς να «πληρώσουν», αποκαθ��στώντας την αδικία που έχει υποστεί ο οίκος των Σταρκ!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top