Μανιφέστο του on air δολοφόνου: «δέχθηκα επιθέσεις ��ιατί είμαι ένας μαύρος ομοφυλόφιλος άνδρας»

Καταγγέλει διακρίσεις, σεξουαλική παρενόχληση και καψόνια στη δουλειά

Μανιφέστο του on air δολοφόνου: «δέχθηκα επιθέσεις γιατί είμαι ένας μαύρος ομοφυλόφιλος άνδρας»

​Για… να εκφράσει την απελπισία που αισθανόταν ως έγχρωμος και ομοφυλόφιλος, αλλά και την οργή του μετά από τη σφαγή στην εκκλησία του Τσάρλεστον, πριν από περίπου δύο μήνες, πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε, σε απευθείας σύνδεση, δυο πρώην συναδέλφους του, ο Βέστερ Φλάνιγκαν!

Περίπου δύο ώρες μετά την αποτρόπαια πράξη του κι ενώ ο κόσμος όλος είχε «παγώσει» με την on air εκτέλεση, ο δράστης της διπλής δολοφονίας στη Βιρτζίνια έστειλε μανιφέστο, μέσω φαξ, στο τηλεοπτικό κανάλι ABC News.

22692100_abc.limghandler.jpg
(Το φαξ του δολοφόνου που έλαβε το ABC)

Σύμφωνα με τα αποσπάσματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Φλάνιγκαν δηλώνει ότι βασανιζόταν από «διακρίσεις, σεξουαλική παρενόχληση και καψόνια στη δουλειά», ενώ ισχυρίζεται πως δεχόταν επιθέσεις από έγχρωμους άνδρες και από λευκές γυναίκες και αφηγείται ότι ήταν θύμα επιθέσεων επειδή «είμαι ένας μαύρος, ομοφυλόφιλος άνδρας».

Το κείμενο, που φέρεται ότι έχει γραφεί από τον Μπράις Γουίλιαμς -το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε στη δουλειά του ο δράστης- αναφέρεται και στην οργή μετά τη σφαγή στο Τσάρλεστον, τον Ιούνιο: «αυτό που με οδήγησε να χάσω τον έλεγχο ήταν οι δολοφονίες στην εκκλησία, όταν ένας νεαρός, υπέρμαχος της “ανωτερότητας των λευκών”, άνοιξε πυρ και σκότωσε εννέα πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί για να μελετήσουν τη Βίβλο».

virginia_shooting__3419685b.jpg
(Oι Άλισον Πάρκερ και Άνταμ Γουάρντ, που έπεσαν νεκροί on air)

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, ο Φλάναγκαν προκάλεσε παγκόσμιο σοκ, όταν, το πρωί της Τετάρτης, πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε δυο πρώην συναδέλφους του, την 24χρονη δημοσιογράφο Άλισον Πάρκερ και τον 27χρονο εικονολήπτη Άνταμ Γουάρντ, την ώρα που μετέδιδαν απευθείας μια συνέντευξη στο κανάλι WDBJ. Mάλιστα, βιντεοσκόπησε και ο ίδιος την πράξη του και δημοσίευσε τις εικόνες σε δύο λογαριασμούς, στο Twitter και στο Facebook!

Μετά τη διπλή δολοφονία, ο δράστης επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του, ενώ η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Ωστόσο, ο ίδιος αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο αμάξι και οι αστυνομικοί τον μετέφεραν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου «έφυγε» μετά από λίγες ώρες.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top