Τι απέγινε το Ice Bucket Challenge: Πόσα χρήματα συγκεντρώθηκαν από την πρωτοφανή εκστρατεία!

Μάθετε σε τι χρησίμευσε τελικά η φρενίτιδα του μπουγελώματος

Τι απέγινε το Ice Bucket Challenge: Πόσα χρήματα συγκεντρώθηκαν από την πρωτοφανή εκστρατεία!

​Όλοι θα θυμάστε την περσινή φρενίτιδα με το «μπουγέλωμα» ή αλλιώς «Ice Bucket Challenge» που είχε κατακλύσει τα social media!

Στόχος, ήταν μέσω της πρωτοφανούς αυτής εκστρατείας, να συγκεντρωθούν χρήματα για την στήριξη του ιδρύματος αντιμετώπισης της νόσου ALS (Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση), μια νόσο χωρίς θεραπεία, γνωστή και ως νόσο του Σαρκό.

benson-ice_bucket_challenge.jpg
Ο ένας μετά τον άλλον οι celebrities (και όχι μόνο), αφού έκαναν μια χρηματική δωρεά, έπαιρναν έναν κουβά με παγωμένο νερό και μπουγελώνονταν, ανεβάζοντας το video στα social media.

Στο «Ice Bucket Challenge» πήραν μέρος ο Μπάρακ Ομπάμα, ο Μπιλ Γκέιτς, η Λέιντι Γκάγκα και εκατοντάδες άλλοι celebrities από την διεθνή και εγχώρια showbiz.

Ice-Bucket-Challenge.jpg
Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τώρα αν όλη αυτή η προσπάθεια απέδωσε καρπούς, να σας ενημερώσουμε πως σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», συγκεντρώθηκαν 115 εκ.δολάρια σε δυο μήνες, με την ALS να παίρνει το μεγαλύτερο μερίδιο:

«Ο ετήσιος προϋπολογισμός της οργάνωσης είναι περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια», αναφέρει η οργάνωση στο site της. Ωστόσο χάρη στο μπουγέλωμα, η οργάνωση διπλασίασε τον προϋπολογισμό της το 2015, σε 40 εκατομμύρια δολάρια, γιατί έγινε γνωστή.

Και συνεχίζει:

«Όταν άρχισε το Ice Bucket Challenge δεν καταλάβαμε πραγματικά τι σήμαινε. Δεν είμασταν σίγουροι για το στόχο, το στοίχημα ήταν κάπως περίεργο, αναρωτιόμασταν αν μπορεί κάποιος να γελάει με αυτή την αρρώστια. Αλλά όταν είδαμε τις επιταγές να στοιβάζονται πάνω στο γραφείο, είπαμε, επιτέλους, κάποιοι μιλάνε για μας! Οι δωρεές έχουν πολύ αυξηθεί από τότε. Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για μας», προσθέτουν.

Από τα 115 εκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν, το 67% του ποσού πήγε για έρευνα, το 20% πήγε για τις υπηρεσίες στους ασθενείς, το 9% στην ευαισθητοποίηση του κοινού και 4% σε διάφορα έξοδα, όπως αναφέρει η οργάνωση, η οποία δίνει λεπτομερή στοιχεία και διαγράμματα για τα χρήματα.

Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που δεν βλέπουν με το ίδιο μάτι τα πράγματα. Για παράδειγμα η γιατρός Κριστίν Ταμπουένκα, μιλώντας στην «Le Monde» εκφράζει την αντίθεση της, λέγοντας:

«Το Ice Bucket Challenge δεν άλλαξε τίποτα στη ζωή των ασθενών. Υπάρχει χάσμα ανάμεσα στο επικοινωνιακό κομμάτι και στην πραγματικότητα, η οποία δεν άλλαξε καθόλου. Οι ασθενείς εξακολουθούν να πεθαίνουν εξίσου γρήγορα αφού δεν υπάρχει θεραπεία, καμία θεραπεία δεν φαίνεται στον ορίζοντα».

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΤΟΥΣ STARS ΠΟΥ ΜΠΟΥΓΕΛΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ «ICE BUCKET CHALLENGE».




Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top