Σκίτσο του «Politico»: Έκανε τον Αλέξη Τσίπρα... Τσε Γκεβάρα

Εμφανίζει τον πρωθυπουργό στην κλασική πόζα του Τσε, με μακριά μαλλιά, μπερέ και κόκκινο φόντο

Σκίτσο του «Politico»: Έκανε τον Αλέξη Τσίπρα... Τσε Γκεβάρα

Σε… Τσε Γκεβάρα μετέτρεψε το περιοδικό «Politico» τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην κλασική αφίσα που υπήρχε στα δωμάτια των «επαναστατημένων» εφήβων περασμένων δεκαετιών απεικονίζεται ο πρωθυπουργός με τον κλασικό μπερέ και με μακριά μαλλιά, ενώ το περιοδικό τον περιγράφει ως το νέο «ηγετικό πρόσωπο της Αριστεράς» που έκανε ακόμα και τον Κάστρο να τον συγχαρεί.

Σύμφωνα με το Politico, η μάχη που δίνει με τους πιστωτές της Ελλάδας τον έχει κάνει να καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές των απανταχού Μαρξιστών.

«Είναι όμως ο Τσίπρας επικίνδυνος για το κατεστημένο;» διερωτάται το αμερικανικό περιοδικό. Η μάλλον νεανική φυσιογνωμία του σε συνδυασμό με τη ρητορική του δεινότητα μπορεί να αποτελούν έναν «κίνδυνο» για τα κεντρώα ευρωπαϊκά κόμματα.

cheguevera-714x879.jpg
Το περιοδικό αναφέρεται επίσης και στη μάχη του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον συγκεκριμένων δημοσιογράφων των ΜΜΕ.

«Ένας Έλληνας δικαστής ερευνά ισχυρισμούς περί "χειραγώγησης" . Αυτό έρχεται σε συνέχεια παρόμοιων καταγγελιών από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος συμπεριλαμβανομένης και αυτής της Προέδρου του Κοινοβουλίου, Ζωής Κωνσταντοπούλου»

Όπως αναφέρει το Politico «oι ΗΠΑ, όπως και πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ανησυχούν πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα σπρώξει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά στις αγκάλες του Πούτιν. Κανείς δεν θέλει άλλωστε να έχει ένα αποτυχημένο κράτος στην νοτιοανατολική Ευρώπη»

«Το ερώτημα είναι αν έχει αποφασίσει να ακολουθήσει το δρόμο των πολλών ή να πληρώσει το τίμημα μιας όποιας σύγκρουσης. Σε περίπτωση που υπογράψει το νέο μνημόνιο, γνωρίζει πολύ καλά πως δεν θα μπορεί να προωθήσει τα κοινωνικά μέτρα που έχει υποσχεθεί. Και τότε, το poster boy, πολύ γρήγορα, μπορεί να γίνει ένας κοινός παρίας» καταλήγει το άρθρο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top