Ν.Χατζηνικολάου:«Αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι κοντά,θα είναι το χειρότερο σενάριο»

«Ο Πρωθυπουργός μας εξηγεί κάθε μέρα πόσο κοντά έρχεται το όχι στο ναι!»

​Την σύγχυση που υπάρχει γ��α το τι θα συμβεί από Δευτέρα είτε επικρατήσει το όχι, είτε επικρατήσει το ναι στο δημοψήφισμα καθώς και το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα φέρει καλύτερη συμφωνία σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star:

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα, ότι ο Πρωθυπουργός στις δυο-τρεις τελευταίες δηλώσεις του, στην συνέντευξη στον ΑΝΤ1, στην προχθεσινή του δήλωση και στην σημερινή του δήλωση, ουσιαστικά απαλύνει.. αμβλύνει τις γωνίες του όχι. Κάθε μέρα μας εξηγεί, πόσο πιο κοντά έρχεται το όχι στο ναι… Και το λέω αυτό με την έννοια ότι τον ακούσαμε να επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά, ότι το όχι δεν σημαίνει ρήξη. Ότι το όχι δεν σημαίνει διακοπή των διαπραγματεύσεων. Ότι θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις από Δευτέρα.

Μάλιστα τον άκουσα στη συνάδελφο την κυρία Χούκλη στον ΑΝΤ1 να λέει, ότι συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί και εντός της εβδομάδος. Να έχουμε Τρίτη-Τετάρτη συμφωνία, και να ανοίξουν οι τράπεζες. Γιατί παραδέχτηκε ότι οι Τράπεζες θα ανοίξουν όταν θα έχουμε συμφωνία με την Ευρώπη.

Νομίζω ότι γίνεται το εξής. Από την μια πλευρά ο κύριος Τσίπρας αμβλύνει τις γωνίες του όχι, το μετατοπίζει πιο κοντά στο ναι ώστε να μπορεί να διαπραγματευτεί από Δευτέρα, και από την άλλη πλευρά η αντιπολίτευση που υποστηρίζει σύσσωμη το ναι, προσπαθεί να επισημάνει, και το κάνει άλλοτε επιτυχημένα και άλλοτε όχι, ότι ο κύριος Αλέξης ��σίπρας έχει ήδη υποβάλλει στον ESN ένα αίτημα για δάνειο 29 δις ευρώ το οποίο θα συνοδεύεται από διετές πρόγραμμα. Δηλαδή από μέτρα, δηλαδή από Μνημόνιο.

Επομένως το όχι που θα ψηφίσουν την Κυριακή όσοι πειστούν από τις δικές του δηλώσεις, δεν είναι και πολύ όχι, γιατί Τρίτη-Τετάρτη λέει ότι θα κάνει συμφωνία. Κατά την γνώμη μου πάμε να ψηφίσουμε σε ένα ερώτημα που δεν υπάρχει, δεν υπάρχει η πρόταση Γιούνκερ έχει αποσυρθεί, διότι ήταν μια πρόταση παράτασης ενός Μνημονίου που έχει ήδη λήξει, πάμε να ψηφίσουμε για κάτι προηγούμενο, ενώ είμαστε ήδη στα επόμενα.

Συζητάμε για νέο Μνημόνιο και δάνειο για την επόμενη διετία, και πάμε να ψηφίσουμε σε ένα κλίμα που δυστυχώς δεν θα διευκολύνει και την εθνική συνεννόηση την επόμενη ημέρα, σε ένα εξόχως διχαστικό κλίμα, σε ένα κλίμα σκληρής σύγκρουσης και αντιπαράθεσης. Αναρωτιέμαι αν αυτό θα βοηθήσει ή αν αντίθετα θα υπονομεύσει την εθνική μας προσπάθεια για να βρούμε λύση την επόμενη ημέρα στα μεγάλα προβλήματα του τελευταίου διαστήματος.

Ιδίως αν το αποτέλεσμα είναι κοντά κοντά; Αυτό θα είναι το χειρότερο σενάριο! Να δούμε ένα αποτέλεσμα όπου είτε το ναι, είτε το όχι να προηγείται ελάχιστα, και επομένως να εξακολουθήσει την Δευτέρα να υπάρχει το ίδιο κλίμα που ζούμε τώρα!

Φαντάζομαι ότι όταν μιλούν συμφωνία σε 48 ώρες, μιλούν για συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο, με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ, η οποία στη συνέχεια για να εγκριθεί από τα Κοινοβούλια και τα ευρωπαϊκά όργανα, και να μπει σε εφαρμογή, θέλει χρόνο. Και η χώρα μας έ��σι όπως τα έχουμε καταφέρει δεν έχει χρόνο. Διότι είμαστε με τις τράπεζες κλειστές και με τεράστιες δυσκολίες προβλήματα για τα νοικοκυριά. Γιατί όπως έχουμε ξαναπεί το δημοψήφισμα έγινε την πιο λάθος στιγμή. Έπρεπε αν ήθελε οπωσδήποτε η κυβέρνηση να κάνει δημοψήφισμα, να το κάνει νωρίτερα, και όχι στην εκπνοή του προηγούμενου Μνημονίου, ούτε στην εκπνοή της προθεσμίας για την αποπληρωμή του ΔΝΤ».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top