Ν. Χατζηνικολάου: «άθλιο το timing επιλογής του δημοψηφίσματος»

Η κίνηση Τσίπρα δυσχεραίνει τη θέση μας στη διαπραγμάτευση

Ν. Χατζηνικολάου: «άθλιο το timing επιλογής του δημοψηφίσματος»

​Το ότι και μετά το δημοψήφισμα θα έχουμε Μνημόνιο, ανεξαρτήτως του αν θα επικρατ��σει το «ναι» ή το «όχι», επεσήμανε ο Νίκος Χατζηνικολάου, προσθέτοντας ότι η κίνηση Τσίπρα δυσχεραίνει τη θέση της χώρας μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για ένα δημοψήφισμα που από τη Δευτέρα έχω πει ότι γίνεται με λάθος ερώτημα, με λάθος τρόπο, σε λάθος στιγμή. Το δημοψήφισμα δεν πρόκειται να βοηθήσει τη χώρα από τη Δευτέρα, όποια από τις δύο επιλογές κι αν επικρατήσει. Η χώρα θα μείνει εγκλωβισμένη, σε μεγαλύτερη δυσκολία, απ’ ότι ήταν πριν το δημοψήφισμα», ανέφερε ο δημοσιογράφος και εκδότης, στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον «Real Fm».

Ο κ. Χατζηνικολάου χαρακτήρισε «άθλιο» το timing που επελέγη, καθώς το δημοψήφισμα έρχεται λίγες ημέρες μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος και την αδυναμία της χώρας μας να πληρώσει την οφειλή της στο ΔΝΤ. «Ήθελε πολύ προσπάθεια για να πετύχει κάποιος ένα τόσο άθλιο timing. Ήταν στοιχειώδες ότι θα πήγαινε με τις τράπεζες κλειστές, αφού συνέπιπταν οι ημερομηνίες του δημοψηφίσματος με αυτά τα δύο κρίσιμα ορόσημα», πρόσθεσε. Παράλληλα, επεσήμανε πως το ερώτημα που τίθεται είναι απολύτως ξεπερασμένο, αφού αφορά μια πρόταση του Γιούνκερ η οποία δεν είναι πια πάνω στο τραπέζι καθώς το δεύτερο μνημόνιο έληξε.

«Καμία πλευρά δεν έχει πει την πλήρη αλήθεια. Άκουσα πόσα ναι είπε χθες ο πρωθυπουργός για να πει το όχι. Βέβαια, το μεγαλύτερο ναι το είχε πει την προηγούμενη μέρα, στέλνοντας επιστολή με την υπογραφή του για να ζητήσει δάνειο 29 δισ. ευρώ», συνέχισε.

Αναλύοντας τι θα συμβεί είτε επικρατήσει το «ναι», είτε το «όχι», ο κ. Χατζηνικολάου τόνισε πως το δημοψήφισμα εγκλωβίζει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα στη διαπραγμάτευση για τα 29 δισ. και ανέφερε: «αν οι Έλληνες ψηφίσουν όχι, θα έχουν απορρίψει την πρόταση Γιούνκερ και ό,τι περιλαμβάνει. Όμως, σας πληροφορώ ότι για να πάρεις 29 δις ευρώ θέλεις πολύ περισσότερα και σκληρότερα μέτρα από εκείνα που ήθελες για να επεκτείνεις το προηγούμενο μνημόνιο. Αν κερδίσει το ναι, ο Αλέξης Τσίπρας θα οδηγήσει τα πράγματα σε εκλογές το Φθινόπωρο και η όποια ελληνική κυβέρνηση θα έχει έναν τεράστιο εγκλωβισμό, ώστε να μπορέσει να κάνει καλύτερη διαπραγμάτευση για να βελτιώσει κάποια από τα στοιχεία της πρότασης Γιούνκερ που απέρριψαν ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top