ΔΕΙΤΕ το σχόλιο του Νίκου Χατζηνικολάου για το δημοψήφισμα και τις πολιτικές εξελίξεις

«Το σίγουρο είναι ότι έχουμε μπλέξει!»-VIDEO

ΔΕΙΤΕ το σχόλιο του Νίκου Χατζηνικολάου για το δημοψήφισμα και τις πολιτικές εξελίξεις

​Το σχόλιο του για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, το δημοψήφισμα, τους εταίρους αλλά και τις διαπραγματεύσεις έκανε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ:

«Το σίγουρο είναι ότι έχουμε μπλέξει και ευχόμαστε όλοι να έχουμε καλά ξεμπεδέρματα. Είναι βέβαιο ότι όπως έχει διατυπωθεί το ερώτημα σε αυτό το δημοψήφισμα, είναι ένα ερώτημα παραπλανητικό, και το λέω με την έννοια ότι κατ΄ουσίαν το ερώτημα αφορά μια πρόταση Γιούνκερ και Θεσμών που δεν ισχύει, και η οποία έχει στην πραγματικότητα, ήδη τροποποιηθεί. Για παράδειγμα, τι θα ψηφίσουν στα νησιά οι άνθρωπο του τουρισμού; Την πρόταση για ΦΠΑ με 23% ή την αναθεωρημένη πρόταση Γιούνκερ με το 13%;

Επίσης ο τρόπος με τον οποίο τέθηκε το ερώτημα είναι κατά την γνώμη μου διχαστικός. Αν η κυβέρνηση ήθελε να κάνει δημοψήφισμα και να ενώσει τον λαό, έπρεπε να φέρει την δική της πρόταση προς ψήφιση, η οποία είμαι βέβαιος ότι και θα έπαιρνε πολύ μεγάλα ποσοστά, γιατί θα ένωνε τους Έλληνες σε μια διαπραγμάτευση εθνική απέναντι στην Ευρώπη, αλλά θα έδινε και το σήμα ότι θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη, ότι δεν θέλουμε να φύγουμε και δεν κάνουμε κόντρα για την κόντρα. Ότι υπερψηφίζουμε την δική μας πρόταση και δεν καταψηφίζουμε αυτή της Ευρώπης.

Ο χρόνος στον οποίο γίνεται το δημοψήφισμα είναι απόλυτα εσφαλμένα επιλεγμένος. Δεν έπρεπε να φτάσουμε στο και πέντε. Γιατί έπρεπε να οδηγηθούμε σε δημοψήφισμα με κλειστές τράπεζες και ουρές στα βενζινάδικα; Ποιον ευνοεί αυτή η εικόνα; Ευνοεί μήπως την Ευρώπη; Την Ελλάδα; Αν ειλικρινά η κυβέρνηση ήθελε να ενισχύσει δια της αναβάπτισης την λαϊκή εντολή την διαπραγματευτική ικανότητα της, έπρεπε να έχει πάει πριν από ένα μήνα στο δημοψήφισμα.

Τρίτον δεν υπάρχει επαρκής χρόνος να συζητήσουμε και να ωριμάσουν οι αποφάσεις του ελληνικού λαού! Έχετε ακούσει πουθενά ανά τον πλανήτη να γίνονται εκλογές ή δημοψήφισμα μέσα σε πέντε μέρες;

Τέλος ας υποθέσουμε ότι το όχι που προτείνει η κυβέρνηση παίρνει 100% την Κυριακή, τι θα γίνει την Δευτέρα; Υπάρχει απάντηση από κυβερνητικής πλευράς, ή η απάντηση θα είναι αυτή που πήρα όταν ρώτησα στην προεκλογική συνέντευξη “τι θα γίνει κύριε Πρόεδρε αν η Μέρκελ δεν αποδεχθεί τις προτάσεις μας;” και μου είπε “θα τις αποδεχθεί και θα είναι μέρα μεσημέρι!” Διότι αν αυτή είναι η απάντηση, είδαμε που οδηγηθήκαμε μετά από ένα πεντάμηνο διαπραγμάτευσης.

Νομίζω ότι το δημοψήφισμα δεν πρέπει να γίνει. Πρέπει να πάρει μια παράταση μιας εβδομάδας σε πρώτη φάση, για να υπάρξει χρόνος να γίνει και συζήτηση στην ελληνική κοινωνία, και να αξιοποιήσει το διάστημα αυτό των δυο εβδομάδων, επαναρχίζοντας την διαπραγμάτευση. Οι δηλώσεις Γιούνκερ και Μέρκελ δίνουν αυτή την δυνατότητα! Άκουσα τον κύριο Σακελλαρίδη να λέει ότι ο Γιούνκερ είναι ανειλικρινής! Ας δούμε λοιπόν στην πράξη αν είναι ειλικρινής ή ανειλικρινής. Αν πράγματι εννοεί τις διαψεύσεις που έκανε και είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα, ας το αποδείξει τώρα! Ας ξαναρχίσουμε την συζήτηση με την Ευρώπη! Έναν βασικό όρο πρέπει να θέσουμε και αν τον δεχθούν να καθίσουμε στο τραπέζι! Το θέμα του χρέους! Αν μας δώσουν το θέμα του χρέους πρέπει να προχωρήσουμε σε συμφωνία και να ξεχάσουμε το δημοψήφισμα, που δυστυχώς όπως εξελίσσεται έχει μεγάλο κίνδυνο να μας οδηγήσει και στην διεθνή απομόνωση και εκτός Ευρώπης!»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top