Άλλαξε κανάλι μόνο με την δύναμη της σκέψης σου! Η εφαρμογή που θα κάνει «επανάσταση»

Πρωτοποριακό σύστημα που θα σας λύσει τα χέρια

Άλλαξε κανάλι μόνο με την δύναμη της σκέψης σου! Η εφαρμογή που θα κάνει «επανάσταση»

​Μπορεί πριν μερικά χρόνια το σενάριο να αλλάζετε κανάλια στην τηλεόραση μόνο με την δύναμη της σκέψης να σας φαινόταν… επιστημονικής φαντασίας, αλλά η πρόοδος της τεχνολογίας ήρθε για να σας δείξει ότι η φαντασία μπορεί να γίνει… άνετα πραγματικότητα.

Η εφαρμογή ονομάζεται «Mind Control TV», και αυτό το διάστημα την δοκιμάζει το BBC, ώστε να δίνει στους χρήστες την δυνατότητα να επιλέγουν το πρόγραμμα που θέλουν να παρακολουθήσουν στην TV, εστιάζοντας απλά την σκέψη τους στο κανάλι που επιθυμούν.

Το «Mind Control TV» ή αλλιώς… «νοητικό τηλεχειριστήριο», είναι μια πρωτοποριακή εφαρμογή, που από την μια θα διευκολύνει τους παράλυτους και όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, αλλά από την άλλη θα ενθαρρύνει την καθιστική ζωή… ακόμα περισσότερο.

_83695811_83695810.jpg
Η εφαρμογή αναπτύσσεται σε συνεργασία με την λονδρέζικη εταιρεία τεχνολογίας This Place, και δοκιμάστηκε σε δέκα εργαζόμενους του ίδιου του BBC, οι οποίοι κλήθηκαν να αλλάξουν κανάλια με τη σκέψη τους, βλέποντας τηλεόραση στον υπολογιστή τους μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας iPlayer του BBC.

Πως λειτουργεί;

Κάθε χρήστης φορά στο κεφάλι του μια ειδική «κάσκα» ηλεκτροεγκεφαλογραφίας, που διαθέτει δύο ηλεκτρονικούς αισθητήρες, οι οποίοι καταγράφουν συνεχώς τη δραστηριότητα του εγκεφάλου. Όταν ο χρήστης συγκεντρωθεί νοητικά στο επιθυμητό κανάλι, μπορεί να στέλνει ηλεκτρικά σήματα-εντολές στη συσκευή της τηλεόρασης και αυτή ανταποκρίνεται ανάλογα.

tv.si.jpg
Το πείραμα, σύμφωνα με τις βρετανικές «Indepentent» και «Guardian», στέφθηκε με σχετική επιτυχία, καθώς όλοι λίγο-πολύ τα κατάφεραν.

Πάντως φάνηκε πως άλλοι χρήστες δυσκολεύονται περισσότερο και άλλοι λιγότερο να αλλάξουν κανάλι με το νου τους.


Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top