«Φωτιές» έχουν ανάψει στον δημοσιογραφικό κόσμο οι δηλώσεις Ρουμελιώτη

Αντέδρασαν «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» και ΠΟΕΣΥ για την λίστα των δημοσιογράφων που είχαν συναλλαγή με το ΔΝΤ

​Χαμός έχει γίνει τις τελευταίες ώρες, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε χθες ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης στην επιτροπή για το Χρέος στη Βουλή, όπου ανέφερε ότι δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν «σεμινάρια» από το ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να προβάλλουν αλλά και να εξυπηρετούν τις απόψεις και τις θέσεις του Ταμείου και της Κομισιόν.

Μάλιστα, ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, πρόσθεσε πως οι εν λόγω δημοσιογράφοι του είχαν απ��καλύψει πως είχαν κληθεί για να παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια, τονίζοντας πως η Επιτροπή θα μπορούσε να ζητήσει επισήμως να της δοθούν τα ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Ταμείου κ. Τζέρυ Ρέϊς.

Οι παραπάνω δηλώσεις, προκάλεσαν έκρηξη αντιδράσεων, με τους «Ενωμένους Δημοσιογράφους» της ΕΣΗΕΑ να βγάζουν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν:

«Καλούμε τον κ. Ρουμελιώτη να δημοσιοποιήσει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπήρξε συναλλαγή δημοσιογράφων με το ΔΝΤ.

Ο κ. Ρουμελιώτης πρέπει άμεσα να απαντήσει προκειμένου να μην αιωρούνται κατηγορίες που προσβάλουν το σύνολο των δημοσιογράφων.

Σε διαφορετική περίπτωση θεωρούμε ότι τα συνδικαλιστικά όργανα του δημοσιογραφικού κλάδου πρέπει με κάθε νόμιμο μέσο να προστατεύσουν την υπόληψη των δημοσιογράφων».

Σχετική ανακοίνωση όμως για το θέμα εξέδωσε και η ΠΟΕΣΥ, τονίζοντας πως:

«Με αφορμή το θόρυβο και τις δυσμενείς εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν για τον κλάδο από τις δηλώσεις στη Βουλή του πρώην εκπροσώ��ου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Π. Ρουμελιώτη ότι “Έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν σεμινάρια του ΔΝΤ και “εκπαιδεύονταν” για να προβάλλουν αποτελεσματικά τις απόψεις του Ταμείου σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της και τα Μνημόνια”, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών θα ασχοληθεί με το θέμα κατά την προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, αύριο Πέμπτη 18 Ιουνίου, με πρόθεση να ζητηθούν εξηγήσεις και διευκρινήσεις, τόσο από τον πρώην εκπρόσωπο όσο και από το ΔΝΤ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top