Κανάκης: «μου είναι δύσκολο να μιλάω για το θάνατο του πατέρα μου»

Η νέα συγκινητική εξομολόγηση με αφορμή το βιβλίο που έγραψε

Κανάκης: «μου είναι δύσκολο να μιλάω για το θάνατο του πατέρα μου»

Το ότι άρχισε να γράφει για τον πατέρα του αμέσως μόλις ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες μετά το θάνατό του και όχι με στόχο να εκδώσει βιβλίο, εξομολογήθηκε ο Αντώνης Κανάκης, προσθέτοντας ότι του είναι δύσκολο να μιλά για το τραγικό γεγονος.

Ο παρουσιαστής, όπως σας έχουμε ενημερώσει, έγραψε το «Μπαμπά… Μια Κανονική Ημέρα» για τον πατέρα του, που έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο, μετά από βαρύ εγκεφαλικό.

«Δεν έγινε μετά. Έγινε ακαριαία… Δηλαδή, όταν επέστρεψα στο σπίτι, όταν ολοκληρώθηκαν όλα όσα έπρεπε να ολοκληρωθούν, ξεκίνησα κατευθείαν να γράφω και δεν ξεκίνησα να γράφω με σκοπό για να δημοσιεύσω κάτι ή να εκδώσω κάτι, αλλά γιατί πολύ έντονα αυτή την ανάγκη και έγραφα ασταμάτητα για τις επόμενες πέντε ημέρες», είπε ο Αντώνης. Όπως ανέφερε, οι μόνες διορθώσεις που έκανε ήταν ορθογραφικές, ενώ, ένιωσε την ανάγκη να δημοσιεύσει όσα έγραψε μόνο όταν τα ξαναδιάβασε.

Επισημαίνοντας ότι η συγγραφή λειτούργησε «κάπως θεραπευτικά», ο Αντώνης συνέχισε: «όλα αυτά που έγραψα εκείνη τη στιγμή δεν ήταν γνώση που είχα. Ήταν πράγματα που ακαριαία τα ένιωσα. Γιατί πριν σου συμβεί κάτι τέτοιο, δεν νομίζω ότι έχεις ιδιαίτερη επαφή με το γεγονός. Θεωρώ ότι δεν καταλαβαίνεις καν τι σημαίνει κάτι τέτοιο. Στη ζωή μου, για να είμαι ειλικρινής, όποτε κάποιος φίλος μου έλεγε ότι έχασε τον πατέρα του, εντάξει, είχα κάποια στενοχώρια, αλλά δεν καταλάβαινα το μέγεθος. Οπότε, το γεγονός αυτό έρχεται και σου δίνει νέα συναισθήματα, τα οποί�� όμως συγχρόνως αποτελούν και γνώση. Αισθάνομαι ότι τελικά η γνώση είναι το μέσα μας, το συναίσθημα, αυτό είναι κυρίαρχα η γνώση. Οπότε, όλα αυτά τα έμαθα όταν τα αισθάνθηκα. Και δεν ξέρω αν είναι σωστά, λάθος, δεν ξέρω τίποτα από όλα αυτά. Αλλά συγχρόνως, αυτό που με παραλύει και με πάει και μπροστά την ίδια στιγμή, είναι κάτι που αισθάνθηκα, δεν είναι κάτι που σκέφτηκα».

«Νομίζω ότι η ιστορία δεν θα τελείωνε έτσι κι αλλιώς, είτε το έγραφα αυτό είτε όχι. Για μένα τουλάχιστον δεν θα τελείωνε και θα συνεχιζόταν. Δεν μπορεί να τελειώσει αυτή η ιστορία. Αυτοί οι δεσμοί δεν νομίζω ότι τελειώνουν. Νομίζω ότι αυτό το μικρό βιβλίο ίσως πρόσθεσε κάτι μικρό σε αυτή τη διατήρηση», κατέληξε ο «Mr. Αρβύλα».

Δείτε στο βίντεο όσα είπε ο Αντώνης Κανά��ης

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top