Παράδειγμα προς μίμηση: Τραγουδίστρια σε καροτσάκι θα εκπροσωπήσει την Πολωνία στην Eurovision

Στόχος της να στείλει ένα «μήνυμα εμψύχωσης» προς όλους τους ανθρώπους με αναπηρία

Παράδειγμα προς μίμηση είναι η Μόνικα Κουζίνσκα, η 35χρονη τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Πολωνία στη φετινή Eurovision καθισμένη πάνω σε ένα αναπηρικό καροτσάκι. Στόχος της είναι να στείλει ένα «μήνυμα εμψύχωσης» προς όλους τους ανθρώπους με αναπηρία, ενώ έχει συγκινήσει τους πάντες ήδη από τις πρώτες πρόβες της στη Βιέννη.

Poland - ESC 2015 - Monika Kuszynska (Rehearsal © EBU, Thomas Hanses).jpg
Η Κουζίνσκα ξεκίνησε την καριέρα της το 1999 έχοντας πολλές σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό της! Το 2006 όμως το όνειρο κόπηκε απότομα, καθώς έμεινε παράλυτη από τη μέση και κάτω μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε μετά από συναυλία. Η τραγουδίστρια τραυματίστηκε στη σπονδυλική στήλη, υποβλήθηκε σε πολυάριθμες χειρουργικές επεμβάσεις, ωστόσο δεν κατάφερε να περπατήσει.

Η ίδια άργησε να αναρρώσει. Πέντε χρόνια μετά, επέστρεψε στη σκηνή. Έβγαλε τον πρώτο της σόλο δίσκο το 2012 με τίτλο Ocalona (Διασωθείσα). Από τότε συμμετέχει σε διάφορες καλλιτεχνικές και φιλανθρωπικές δράσεις στέλνοντας το μήνυμα της αποδοχής και ενσωμάτωσης των ανθρώπων με αναπηρία.

moo-4.jpg
«Δίστασα όταν μου πρότειναν να συμμετάσχω στη Eurovision. Δεν μου αρέσουν οι διαγωνισμοί τραγουδιών. Όμως αμέσως μετά σκέφτηκα ότι ήταν ένας τομέας όπου μπορούσα να δράσω με ευρύτερο τρόπο. Τα πάντα έχουν ένα νόημα στην ζωή και η ζωή μας προσφέρει διαφορετικά δώρα» εξήγησε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι η ερμηνεία μου είναι μια μαρτυρία προκειμένου να δηλώσω ότι δεν πρέπει να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να πτοείται και να ζούμε κάθε λεπτό της ζωής ακόμα και όταν εκείνη μας υποβάλλει σε μία δύσκολη δοκιμασία. Μετά το ατύχημά μου, το να τραγουδάω έγινε η αποστολή μου».

666-serwus.jpg

Μαζί με το σύζυγό της έγραψε το τραγούδι «Στο όνομα της αγάπης» (In the name of love) με το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στη Eurovision. O τίτλος στην πολωνική γλώσσα, Obudz sie i zyj, σημαίνει «Ξύπνα και ζήσε!».

«Στην αγγλική εκδοχή του, το τραγούδι μιλάει για γέφυρες που πρέπει να χτίσουμε προκειμένου να ξεπεράσουμε τον φόβο καθώς ο φόβος είναι η μεγαλύτερη από τις αναπηρίες μας».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top