Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το Skype - ποιος ζητά να αλλάξει όνομα!

«Πονοκέφαλος» για την Microsoft

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το Skype - ποιος ζητά να αλλάξει όνομα!

Ένα βήμα πριν… αλλάξει όνομα φαίνεται πως είναι το Skype, καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν επιτρέπει στην Microsoft την κατοχύρωση του ονόματος και του λογοτύπου της υπηρεσίας επί ευρωπαϊκού εδάφους!

Αφορμή για την δικαστική υπόθεση αποτέλεσε η προσφυγή της τηλεοπτικής επιχείρησης Sky, η οποία, εδώ και περίπου 10 χρόνια, υποστηρίζει πως το όνομα Skype προκαλεί σύγχυση στους καταναλωτές και πελάτες σε σχέση με το δικό της όνομα.

SkyCollage-520x245.jpg

Υιοθετώντας εν μέρει τον ισχυρισμό του Sky, η απόφαση του δικαστηρίου επικύρωσε τις αποφάσεις του Γραφείου Εμπορικών Σημάτων από το 2012 και το 2013, οι οποίες δεν επέτρεψαν το Skype να καταχωρηθεί στα μητρώα του, χωρίς, όμως, να μπλοκαριστεί η εμπορική του χρήση.

Η Microsoft αναμένεται να ασκήσει έφεση, ενώ εκπρόσωπός της δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το όνομα της υπηρεσίας εξαιτίας της δικαστικής απόφασης. Αξίζει, πάντως, να σημειώσουμε πως, το 2014, η Microsoft αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομα της online υπηρεσίας αποθήκευσης αρχείων από SkyDrive σε OneDrive, μετά την προσφυγή του καναλιού Sky στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου για παραβίαση εμπορικού σήματος.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top