ΑΥΤΗ είναι η επιτροπή της Ελλάδας για την φετινή Eurovision!

Ποιοι θα κρίνουν τα τραγούδια και γιατί υπάρχει γκρίνια

Τα μέλη της ελληνικής κριτικής επιτροπής της Eurovision έγιναν γνωστά από τους διοργανωτές του διαγωνισμού, που δημοσίευσαν την λίστα με τις κριτικές επιτροπές όλων των χωρών!

Από το 2009, το απ��τέλεσμα του διαγωνισμού, τόσο στους ημιτελικούς, όσο και στον τελικό, καθορίζεται κατά 50% από μια πενταμέλη επιτροπή και κατά 50% από το televoting, κανόνας που πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι πρέπει να αλλάξει.

Την ελληνική κριτική επιτροπή απαρτίζουν:

- ως πρόεδρος, ο συνθέτης Τζικ Νακασιάν (υπήρξε και πρόεδρος της επιτροπής στον φετινό ελληνικό τελικό)

- ο DJ Αντώνης Καρατζίκος (επί σειρά ετών πρόεδρος του ελληνικού fan club της Eurovision, ΟGAE Greece)

- η στιχουργός Ελένη Γιαννατσούλια (γνωστή από τις δεκάδες επιτυχίες που έχει γράψει, μεταξύ άλλων για τους Καίτη Γαρμπή, Αντώνη Ρέμο, Δήμητρα Παπίου και Γιώργο Μαζωνάκη)

- ο μάνατζερ καλλιτεχνών Γιάννης Κουτσαφτάκης (ήταν υπεύθυνος για τους Freaky Fortune που μας έφεραν πέρσι στην 20η θέση)

- η τραγουδίστρια Μαριάνα Ευστρατίου (εκπροσώπησε την Ελλάδα δύο φορές στην Eurovision, το 1989 με το τραγούδι «Το Δικό Σου Αστέρι» και το 1996 με το «Εμείς Φοράμε Τον Χειμώνα Ανοιξιάτικα», 9η και 14η θέση αντίστοιχα).

Πάντως, η επιλογή του μάνατζερ έχει προκαλέσει δυσμενή σχόλια και εύλογες απορίες στους Έλληνες fans του διαγωνισμού, που αναρωτιούνται για το κατά πόσο μπορεί, λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας, να κρίνει και να ορίσει το αποτέλεσμα της ελληνικής ψηφοφορίας.