«Οι φτωχότεροι των φτωχών και το κράτος»: μεγάλη έρευνα του Star με τον Τ. Τέλλογλου!

Την Τετάρτη 13 Μαΐου, στις 00:30

«Οι φτωχότεροι των φτωχών και το κράτος»: μεγάλη έρευνα του Star με τον Τ. Τέλλογλου!
​Την Τετάρτη 13 Μαΐου, στις 00:30, ο Τάσος Τέλλογλου θα παρουσιάσει στο Star μία ακόμα μεγάλη έρευνα, με θέμα «Οι φτωχότεροι των φτωχών και το κράτος».

Tις εβδομάδες μετά τις εκλογές, το Star πραγματοποίησε μία έρευνα σε δύο από τους 13 δήμους της χώρας όπου εφαρμόστηκε πιλοτικά, κατά το προηγούμενο εξάμηνο, το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», μια εισοδηματική ενίσχυση, που εφαρμόζουν 26 από τις 28 χώρες της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Παρά το γεγονός ότι το κράτος είναι σήμερα -ύστερα από 5,5 χρόνια κρίσης- σε θέση να γνωρίζει πολύ περισσότερα για το πραγματικό εισόδημα και τις ανάγκες των πολιτών που θεωρούνται φτωχοί, καταγράφονται ακόμα γύρω μας περιπτώσεις ανθρώπων, που αν και δικαιούνται, δε λαμβάνουν βοήθεια, την ώρα, που άλλοι είναι ενταγμένοι -εκτός από το κρατικό δίκτυο βοήθειας- σε δύο ή τρία προγράμματα ΜΚΟ.

Η νέα κυβέρνηση έκανε «σημαία» την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αλλά αυτό λέγεται ευκολότερα απ’ ό,τι γίνεται, ακόμα και αν υπάρχει ξένη τεχνική βοήθεια. Και αυτό γιατί στη χώρα μας υπάρχει ένα σκιώδες κοινωνικό δίκτυο που μοιράζει τα οικογενειακά εισοδήματα σε μέλη της οικογένειας τα οποία δεν έχουν δουλειά, ενώ οι πολιτικές που εφαρμόζονται παντού δεν λαμβάνουν υπόψιν τους τα σύνοικα μέλη ενός νοικοκυριού.

Να αντιγράψουμε την κοινωνική πολιτική άλλων όταν δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε μία δική μας; Η νέα υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και ο προκάτοχός της Βασίλης Κεγκέρογλου, μαζί με ανέργους και φτωχούς από τη Χαλκίδα και την Καλλιθέα, καταθέτουν τη δική τους εμπειρία.


Ρεπορτάζ: Τάσος Τέλλογλου, Λάζαρος Μπέλτσιος
Σκηνοθετική επιμέλεια: Θανάσης Μίλησης
Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Κοτσίκος
Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Βενιός
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top