Σαν σήμερα πέθανε η δημοσιογράφος Νέλι Μπλάι-Πρώτη Ανταποκρίτρια Α Παγκοσμίου Πολέμου

Είχε προσποιηθεί την τρελή για τις ανάγκες ενός σημαντικού ρεπορτάζ

Σαν σήμερα πέθανε η δημοσιογράφος Νέλι Μπλάι-Πρώτη Ανταποκρίτρια Α Παγκοσμίου Πολέμου

Σαν σήμερα αρκετά χρόνια πριν στις 5 Μαΐου το 1864 σε προάστιο του Πίτσμπουργκ γεννήθηκε μία σπουδαία δημοσιογράφος η Ελίζαμπεθ Τζέιν Κόχρα.

Η δημοσιογράφος που ήταν γνωστή και ως Νέλι Μπλάι, ήταν τόσο αφοσιωμένη στο επάγγελμά της που δε δίστασε ακόμα και να προσποιηθεί την τρελή, προκειμένου να κάνει σωστά το ρεπορτάζ της.

Ο λόγος που η Νέλι προσποιήθηκε την φρενοβλαβή το 1887 ήταν για να αποκαλύψει τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των έγκλειστων γυναικών της Νέας Υόρκης.

Η ίδια έζησε στο ίδρυμα σαν ασθενής πίνοντας βρώμικο νερό, τρώγοντας ελάχιστο φαγητό και υπομένοντας βάρβαρη συμπεριφορά. Ούτε στιγμή ��εν σκέφτηκε να εγκαταλείψει το σημαντικό της έργο. Ούτε δευτερόλεπτο δεν λύγισε.

Το ρεπορτάζ της με τίτλο «Ten Days in a Mad-House» δημοσιεύτηκε σε μία από τις εφημερίδες του εκδότη Πούλιτζερ και θεωρήθηκε ιδιαίτερα αποκαλυπτικό καθώς συνέβαλε τα μέγιστα στην αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας των ασύλων.

Η ίδια έφυγε από τη ζωή το 1922, σε ηλικία 57 ετών αφήνοντας πίσω της ένα λαμπρό έργο, αφού εκτός όλων των άλλων ήταν η πρώτη πολεμική ανταποκρίτρια της Αμερικής, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top