Τι αναφέρει η DIGEA για το «μαύρο» στα κανάλια – παραιτήσεις ζητά ο αρμόδιος υπουργός

Σε εξωτερικό εμπειρογνώμονα η διευρεύνηση για το τεχνικό προβλημα

Σε εξωτερικό εμπειρογνώμονα αναθέτει η Digea την εξέταση του τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Στο μεταξύ, τις παραιτήσεις των μελών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ζητά ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Η ανακοίνωση της Digea

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Digea, σήμερα το πρωί, στις 09:07, υπήρξε πρόβλημα στην πολυπλεξία του σήματος των Ιδιωτικών Καναλιών Εθνικής Εμβέλειας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η εκπομπή τους σε πανελλαδικό επίπεδο. Σημειώνεται ότι η εκπομπή των Περιφερειακών Σταθμών δεν επηρεάστηκε.

Ενεργοποιήθηκε άμεσα η εφεδρεία του συστήματος κωδικοποίησης και πολυπλεξίας, όμως, η ροή δεν αποκαταστάθηκε. Κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου του συνόλου της αλυσίδας επεξεργασίας του σήματος, εντοπίστηκε το πρόβλημα στην διαδικασία δημιουργίας της ροής σήματος (streaming) στον πολυπλέκτη.

Έπειτα από σειρά δοκιμών, η τεχνική ομάδα κατέληξε ότι το πρόβλημα δημιουργούσε η εισαγωγή κρυπτογράφησης που αφορά στην μεταφορά του σήματος από τον δορυφόρο στα κέντρα εκπομπής. Έγινε επανεκκίνηση του συγκεκριμένου συστήματος και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε. Τα προγράμματα επανήλθαν σταδιακά εντός 10 περίπου λεπτών από τις 11:00 και μετά και έκτοτε παίζουν χωρίς πρόβλημα.

Αυτή την ώρα γίνεται λεπτομερής τεχνικός έλεγχος για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του προβλήματος, ενώ με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, ανατίθεται σε εξωτερικό εμπειρογνώμονα η εξέταση του περιστατικού, η διερεύνηση τυχόν ευθυνών και η επανεξέταση του σχεδιασμού του συστήματος πολυπλεξίας και μετάδοσης του σήματος εάν αυτό προκύψει ως απαίτηση από την έρευνα.

«Ξηλώνει» την ΕΕΤΤ Σπίρτζης

Τις παραιτήσεις των δύο αντιπροέδρων και των υπολοίπων μελών της Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Σπίρτζης επισημαίνει ότι η διακοπή που σημειώθηκε το πρωί, με αποκλειστική ευθύνη της ιδιωτικής DIGEA, η οποία αποτελεί και το μοναδικό πάροχο δικτύου, εγείρει θέμα πλημμελούς εκτέλεσης καθηκόντων της διοίκησης της ΕΕΤΤ. Παράλληλα, υποστηρίζει πως προκύπτουν ερωτηματικά, τα οποία άπτονται των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων της ΕΕΤΤ και αφορούν στις συμβατικές υποχρεώσεις και στη λειτουργία της ίδιας της DIGEA.

«Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματα των πολιτών και στον ραδιοτηλεοπτικό τομέα. Το πρώτο βήμα έγινε με το νέο νόμο για την λειτουργία της ΕΡΤ, ενώ λίαν συντόμως προωθείται στη Βουλή νέα νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα των ραδιοτηλεοπτικών αδειών», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Aποκαταστάθηκε η βλάβη της Digea μετά το «μαύρο» σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας

- «Μαύρο» σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια-Τεχνικό πρόβλημα της Digea

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top