Θεοδωράκης- Βαξεβάνης-Αρβανίτης: Βγήκαν τα μαχαίρια για τις αμοιβές της ΕΡΤ

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους

Θεοδωράκης- Βαξεβάνης-Αρβανίτης: Βγήκαν τα μαχαίρια για τις αμοιβές της ΕΡΤ

Σε πόλεμο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ποταμιού αλλά και σε προσωπικό επίπεδο οδηγεί το νομοσχέδιο για την επανίδρυση της ΕΡΤ. Ο πόλεμος αφορά τους δημοσιογράφους: Σταύρο Θεοδωράκη (νυν επικεφαλής του Ποταμιού), τον Κώστα Βαξεβάνη και τον Κώστα Αρβανίτη.

θρ.jpg
Μήλον της έριδος οι αμοιβές που λάμβαναν οι τρεις δημοσιογράφοι όταν δούλευαν στην ΕΡΤ. Αρχικά, οι Βαξεβάνης και Αρβανίτης έδωσαν στην δημοσιότητα τον μισθό (23.490 ευρώ μεικτά) που έπαιρνε ο επικεφαλής του Ποταμιού όταν είχε εκπομπή στην ΕΡΤ, αντιπαραβάλλοντάς τον με τους δικούς τους, που όπως υποστηρίζουν ήταν κατώτεροι.

Η ανακοίνωση του Ποταμιού

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι κι άναψε φωτιές αναφέρει: «Το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ δείχνει ότι η κυβέρνηση επιμένει στο ακέραιο στις συνταγές του παρελθόντος. Αντί να προχωρήσει στη δημιουργία μιας δημόσιας τηλεόρασης, πραγματικά ανεξάρτητης, δημιουργεί μια ΕΡΤ, απόλυτα ελεγχόμενη, αφού ο υπουργός Επικρατείας είναι αυτός που ουσιαστικά διορίζει τον πρόεδρο και την πλειοψηφία του Δ.Σ. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους αρμόδιους υπουργούς να αυξάνουν τα ανταποδοτικά τέλη, προκειμένου να καλύψουν τρύπες, μετακυλώντας το κόστος στους φορολογούμενους.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η εξής: «Φανταζόμαστε ότι το Ποτάμι συμμερίζεται την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης χωρίς τις σπατάλες του παρελθόντος, χωρίς τους παχυλούς μισθούς των διευθυντικών στελεχών, χωρίς τις προκλητικές δαπάνες στις μικτές παραγωγές, πράγματα τα οποία είμαστε σίγουροι ότι και οι ίδιοι τα γνωρίζουν».

Μετά από αυτό ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Πριν ο ΣΥΡΙΖΑ απευθυνθεί στο «Ποτάμι» για να μάθει για τις σπατάλες, θα μπορούσε να ρωτήσει κάποια από τα στελέχη του, που σήμερα δραστηριοποιούνται στα κομματικά ΜΜΕ, αλλά την περασμένη δεκαετία δούλευαν στην ΕΡΤ ΑΕ. Ας ξεκινήσει από τον Κώστα Αρβανίτη και τον Κώστα Βαξεβάνη, οι οποίοι, όπως ήδη έχουν ενημερώσει τους εργαζόμενους στο "Κόκκινο", ετοιμάζονται να διαδραματίσουν σοβαρό ρόλο στην καινούργια ΕΡΤ» .

Ο Κ. Αρβανίτης, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «105,5 Στο Κόκκινο» απάντησε στην ανακοίνωση λέγοντας: «Την εποχή που ο κος Θεοδωράκης ήταν στην ΝΕΤ ελάμβανε 23.490 μικτά για μία εκπομπή ωριαία, ενώ εγώ ελάμβανα 4.226 μικτά περίπου 2.600 καθαρά για καθημερινή τετράωρη εκπομπή και καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο».

αρ.jpg
Αιχμηρότερος όλων ήταν ο Κ. Βαξεβάνης, ο οποίος αμφισβήτησε την δημοσιογραφική επάρκεια του Στ. Θεοδωράκη και όχι μόνο. Μάλιστα, ξεκίνησε την επιστολή του με τον εξής τρόπο: «Αγαπητέ Σταύρο, ποτέ δεν ήσουν καλός δημοσιογράφος». Εμφανώς εκνευρισμένος, αντιπαρέβαλε την αμοιβή που έπαιρνε ως παραγωγός της εκπομπής
"Το κουτί της Πανδώρας" με την αντίστοιχη αμοιβή του Στ. Θεοδωράκη για την εκπομπή "Πρωταγωνιστές".

Σύμφωνα λοιπόν με τον Κ. Βαξεβάνη, η δική του εκπομπή απασχολούσε 20 άτομα, γυριζόταν ανά τον κόσμο και στοίχιζε 18.000 ευρώ. Στον αντίποδα -όπως λέει- η εκπομπή του Στ. Θεοδωράκη απασχολούσε 4-5 δημοσιογράφους, γυριζόταν σε ένα στούντιο και όλα τα μέσα παραγωγής τα πρόσφερε η ΕΡΤ και στοίχιζε 20.000 ευρώ κάθε βράδυ. Με καυστικό ύφος ρωτά τον Στ. Θεοδωράκη:«Είναι σωστό το νούμερο, Σταύρο μου, που γράφουν; Γιατί δεν υπά��χουν δημοσιευμένα στοιχεία;».

βα.jpg


Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top