Χαμός με την ΝΕΡΙΤ και δισκογραφική εταιρία επειδή θεωρεί ότι την απέκλεισε από την Eurovision

«Πόλεμος» ανακοινώσεων από την δημόσια τηλεόραση και την Polymusic

​«Πόλεμος» ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΝΕΡΙΤ και Polymusic, καθώς η δεύτερη, κατηγορεί την δημόσια τηλεόραση, ότι την απέκλεισε από τον ελληνικό τελικό της Eurovision.

Με επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε ο εκπρόσωπος της Polymusic, Βίκτωρ Πολυδώρου, υποστηρίζει ότι η ΝΕΡΙΤ δεν έκανε πρόταση στην δισκογραφική εταιρία να είναι υποψήφια στον διαγωνισμό, προσθέτοντας πως «είμαστε μια από τις δισκογραφικές εταιρίες του I.F.P.I., με εικοσιπενταετή επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον χώρο της ποιοτικής μουσικής και τραγουδιού(…).Παρακαλώ απολύτως συντασσόμενοι με το σύνταγμα του κράτους που επιτάσσει την ίση μεταχείριση των κράτους έναντι των πολιτών να επανορθώσετε την κατάφορη αδικία και μεροληπτική σας απόφαση καλώντας μας να συμμετέχουμε στον διαγωνισμό με την πολυτάλαντη εικοσιτετράχρονη τραγουδίστρια και performer Αλεξάνδρα Κόνιακ, την οποία και προτείνουμε.Το τραγούδι είναι έτοιμο, το δε Video Clip θα είναι έτοιμο εντός 24 ωρών από την στιγμή της πρόσκλησής μας».

Την απάντηση του στην επιστολή διαμαρτυρίας, έδωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, Πέτρος Μάης, λέγοντας:

«Οι αιτιάσεις περί «κατάφωρης αδικίας» και «μεροληπτικής απόφασης» είναι παντελώς ανακριβείς και αστήρικτες, αφού βάσει του κανονισμού της EBU ο φορέας που αναλαμβάνει τη διοργάνωση του εθνικού τελικού – εν προκειμένω η ΝΕΡΙΤ – έχει το δικαίωμα να «οργανώσει τη διαδικασία επιλογής της εθνικής συμμετοχής όπως αυτός κρίνει σκόπιμο και με αποκλειστικά δική του ευθύνη.Παρά την απόλυτη ελευθερία κινήσεων που παρέχει ο ανωτέρω κανονισμός, η ΝΕΡΙΤ, προκειμένου να διευρύνει τη συμμετοχή δισκογραφικών εταιρειών, ακολούθησε μια αντικειμενική μεθοδολογία, η οποία διασφαλίζει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπ’ όψιν τα στενά χρονικά περιθώρια στα οποία εκτελείται το ελληνικό διαγωνιστικό μέρος. Στο πλαίσιο αυτό, ως μοναδικό και αντικειμενικό κριτήριο επιλογής στην πρόσκληση ενδιαφέροντος χρησιμοποιήθηκε το επίσημο πανελλαδικό airplay chart των δισκογραφικών εταιριών, όπως αυτό αποτυπώνεται στο Μedia Ιnspector, αποκλειστικό συνεργάτη της IFPI , GEA & AEΠI για την Ελλάδα. Ειδικότερα, πρόσκληση ενδιαφέροντος έλαβαν οι εταιρίες που εκπροσωπούνται με ποσοστό μεγαλύτερο του 1%, σύμφωνα με το airplay market share για το έτος 2014. Η εταιρεία Polymusic, ως έχουσα μικρότερο ποσοστό, δεν συμπεριελήφθη στους αποδέκτες της πρόσκλησης».

Στην επιστολή, ανταπάντησε ο εκπρόσωπος της Polymusic, αναφέροντας ότι:

«Αν είχατε κάνει απευθείας ανάθεση όπως το δικαιούσθε, δεν θα υπήρχε καμία διαμαρτυρία.Επίσης δεν θα υπήρχε κανένα θέμα, αν το τμήμα Διεθνών Σχέσεων απαντούσε στις ερωτήσεις ενδιαφέροντος της εταιρίας μας και δεν μας απαντούσε παραπλανητικά.Το κριτήριο του Media Inspector είναι λάθος επιλογή, αφού καταγράφει τους πλέον εμπορικούς καλλιτέχνες , τους οποίους όμως δεν υποχρεώσατε να προτείνουν για τον διαγωνισμό της Eurovision οι δισκογραφικές τους εταιρίες!

Τονίζοντας ότι εκτιμώ απεριόριστα τους καλλιτέχνες και τις συναδέλφους δισκογραφικές, δειγματοληπτικά σας επισυνάπτω τις μεταδόσεις που έχουν καταγραφεί από το Media Inspector στις 20 Φεβρουαρίου 2015 και αφορούν την Αλεξάνδρα Κόνιακ (7 μεταδόσεις) που εμείς προτείνουμε και τους Θωμαή Απέργη (6 μεταδόσεις), Barrice (0 μεταδόσεις) και Μαρία Ελένη Κυριακού (0 μεταδόσεις).
Ακόμη ένας λόγος που αποδεικνύει πόσο λάθος ήταν η επιλογή των δισκογραφικών εταιριών με κριτήριο το Media Inspector, είναι το γεγονός ότι την 2 και 3 εβδομάδα του 2015, στις πωλήσεις του IFPI chart, ο καλλιτέχνης μας και διεθνούς φήμης κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης , βρέθηκε στην 5η και 3η θέση αντίστοιχα αλλά φυσικά δεν είχε τις ανάλογες καταγεγραμμένες ραδιοφωνικές μεταδόσεις, αφού οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που παίζουν καθαρά ποιοτική μουσική και καταγράφονται είναι ελάχιστοι.

Όπως καταλαβαίνετε το πλασματικό 1% καταρρίπτεται!Επιφυλασσόμενος λοιπόν παντός νομίμου δικαιώματός μου…Παρακαλώ έστω και την ύστατη στιγμή,πράττοντας τα δέοντα να μας καλέσετε να συμμετάσχουμε στον διαγωνισμό».

APERGI THOMAI_2015-02-20.jpg
BARRICE_2015-02-24 23.15.48.jpg
KONIAK ALEXANDRA_ 2015-02-20.jpg
KYRIAKOY MARIA ELENI_2015-02-20.jpg
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top