Τι απαντά η Μενεγάκη στα «πυρά» του Συλλόγου Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς

Ανακοίνωση της εκπομπής για τον διάλογο που «άναψε φωτιές»

​Με μία ανα��οίνωση της εκπομπής «Ελένη» απαντά η Ελένη Μενεγάκη στα «πυρά» που δέχθηκε από τον Σύλλογο Μεταμόσχευσης Καρδιάς & Φίλων Των Μεταμοσχεύσεων «Συνεχίζω», με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο σχολιάστηκε ένα θέμα για τις μεταμοσχεύσεις.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, ο Σύλλογος δεν έκρυψε την δυσφορία του για την συζήτηση που ακολούθησε σχετικά με το θέμα ενός νεαρού που έμεινε 12 χρόνια σε κώμα αλλά τελικά ξύπνησε.

«Στην ανακοίνωσή σας λανθασμένα αναφέρετε ότι η παρουσιάστρια Ελένη Μενεγάκη και οι συνεργάτες της, την ώρα του φαγητού (!) είπαν ότι “ευτυχώς που δεν πήραν τα όργανα του νεαρού”(!), εννοώντας φυσικά ότι θα τον σκότωναν αφού επανήλθε ξαφν��κά στην ζωή», αναφέρουν στην απάντησή τους οι συνεργάτες της Ελένης Μενεγάκη και παραθέτουν αυτούσιο τον διάλογο που έγινε στην εκπομπή.

Επισημαίνοντας ότι η «Ελένη» έχει πολλές φορές ασχοληθεί με παρόμοια ευαίσθητα ιατρικά και κοινωνικά ζητήματα, έχοντας καλεσμένους ειδικούς, η ανακοίνωση της εκπομπής -η οποία δεν έχει αναρτηθεί, μέχρι στιγμής, στο Facebook του Συλλόγου- καταλήγει: «είναι φανερό ότι ο συντάκτης της ανακοίνωσης του Συλλόγου δεν είδε την συγκεκριμένη εκπομπή αλλά, μάλλον αντέδρασε εν βρασμώ, σε σχόλια τρίτων, που του μετέφεραν ανακριβώς το περιεχόμενο της συζήτησης».

Θυμίζουμε, πως στη σελίδα του στο Facebook, ο Σύλλογος είχε γράψει μεταξύ άλλων: «με λύπη μας μεταφέρθηκε η ασέβεια που δείξατε καθώς ενώ αναλύατε το θέμα (χωρίς ειδικούς) τρώγατε και ψάχνατε να βρείτε μόνοι σας τις απαντήσεις! Και τελικά είπατε ότι ευτυχώς που δεν πήραν τα όργανα του νεαρού! Θα σας πληροφορήσουμε λοιπόν πως δεν παίρνουν έτσι "απλά" όργανα για μεταμόσχευση. Καλό επίσης θα ήταν όταν θέλετε να παρουσιάστε τόσο σοβαρά θέματα να έχετε φροντίσει η ίδια ή οι συνεργάτες σας να ενημερωθείτε και φυσικά να έχετε καλεσμένους ειδικούς επιστήμονες που θα μπορέσουν εμπεριστατωμένα να σας που τι πραγματικά ισχύει. Την εκπομπή σας την παρακολουθούν άνθρωποι με ανεπάρκειες τελικού σταδίου που χρειάζονται μεταμόσχευση αλλά πολύ πιο σημαντικό την παρακολουθούν γονείς και συγγενείς που δώσανε τα όργανα αγαπημένων τους ανθρώπων. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο κακό έχετε προκαλέσει σήμερα την ώρα του φαγητού σας ! Ευχόμαστε να επανορθώσετε αν αυτό μπορεί να είναι εφικτό».

Δείτε στο βίντεο τον διάλογο που «άναψε φωτιές»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top