ΟΡΙΣΤΗΚΕ: στις 19 Μαΐου διαγωνίζεται στην Eurovision η Ελλάδα!

Ποιοι είναι οι αντίπαλοί μας για μια θέση στον τελικό

ΟΡΙΣΤΗΚΕ: στις 19 Μαΐου διαγωνίζεται στην Eurovision η Ελλάδα!

Στον α’ ημιτελικό της Eurovision, στις 19 Μαΐου, κληρώθηκε για να διαγωνιστεί η Ελλάδα, με στόχο ένα «εισιτήριο» για τον τελικό, στις 23 του μήνα! Όπως έχει γράψει το star.gr σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ, το τραγούδι που θα στείλουμε στη Βιέννη αναμένεται να επιλεγεί στα τέλη Φεβρουαρίου.

Στον φετινό διαγωνισμό παίρνουν μέρος 39 χώρες, εκ των οποίων οι 15 θα διαγωνιστούν στον α’ ημιτελικό και οι 17 στον β’. Παράλληλα, οι λεγόμενες «Big 5» χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και η διοργανώτρια, Αυστρία) περνούν απευθείας στον τελικό.

Η Κύπρος, το «παραδοσιακό» μας 12άρι, θα διαγωνιστεί στον β’ ημιτελικό οπότε δεν μπορεί να μας ψηφίσει, ενώ αντίπαλοί μας είναι πολλές από τις βαλκανικές χώρες. Η Ελλάδα θα βγει στη σκηνή στο πρώτο μισό του ημιτελικού, ενώ η ακριβής σειρά εμφάνισης των χωρών θα καθοριστεί αργότερα.

Η κλήρωση των ημιτελικών έβγαλε τα εξής:

Α’ ημιτελικός (19 Μαΐου)

Ελλάδα
ΠΓΔΜ
Εστονία
Ολλανδία
Μολδαβία
Φινλανδία
Βέλγιο
Αρμενία
Σερβία
Δανία
Λευκορωσία
Ρουμανία
Ρωσία
Αλβανία
Γεωργία
Ουγγαρία

Β’ ημιτελικός (21 Μαΐου)

Νορβηγία
Ιρλανδία
Τσεχία
Λιθουανία
Άγιος Μαρίνος
Μάλτα
Μαυροβούνιο
Πορτογαλία
Ελβετία
Αζερμπαϊτζάν
Σλοβενία
Λετονία
Πολωνία
Ισλανδία
Ισραήλ
Κύπρος
Σουηδία

Τέλος, οι «Big 5» χώρες και η διοργανώτρια, ορίστηκε να ψηφίσουν ως εξής: Ισπανία, Αυστρία και Γαλλία στον α’ ημιτελικό, ενώ Γερμανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο στον β’ ημιτελικό.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top