Άγνωστες πτυχές της ζωής της αποκάλυψε η Μάρα Ζαχαρέα στην Τατιάνα Στεφανίδου

Οι γονείς καθηγητές Πανεπιστημίου, η οικογένεια, και η αγάπη για τα βιβλία

Άγνωστες πτυχές της ζωής της αποκάλυψε η Μάρα Ζαχαρέα στην Τατιάνα Στεφανίδου

​Άγνωστες πτυχές της ζωής της αποκάλυψε η Μάρα Ζαχαρέα στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, και διευθύντρια του star.gr,γεννήθηκε στην Αθήνα, από γονείς καθηγητές Πανεπιστημίου.

Η μητέρα της είναι καθηγήτρια Κοινωνιολογίας, και ο πατέρας της καθηγητής Οικονομικών, ενώ από μικρή θυμάται την μητέρα της να της διαβάζει Οδυσσέα Ελύτη:

«Η έμφαση μέσα στο σπίτι ήταν η μελέτη. Ότι α��τό που πρέπει να κάνουμε στη ζωή μας είναι να μελετάμε και να έχουμε συντροφιά μας τα βιβλία. Αυτό πρέπει να σου πω, διαπίστωσα στην πορεία της ζωής μου, ότι ήταν μια πολύ σωστή στάση ζωής. Η αγάπη για το διάβασμα καλλιεργείται, και πιστεύω ότι οι μητέρες πρέπει να καθοδηγούν από μικρά τα παιδιά τους. Και δεν μιλάω για το διάβασμα του σχολείου, γιατί είναι άλλο η εκπαίδευση και άλλο η παιδεία. Η καλλιέργεια είναι κάτι στο οποίο ένα παιδί εκπαιδεύεται, και έτσι αποκτά στην πορεία της ζωής του, μια αισθητική για το διάβασμα. Όταν έχεις μάθει να διαβάζεις και να αγαπάς το βιβλίο, δεν είσαι ποτέ μόνος στη ζωή».

Με τα αγόρια όπως λέει γελώντας, «τα πήγαινα καλά. Δόξα σοι ο θεός δεν είχα παράπονο». Ωστόσο δεν θυμάται να έκανε τρέλες:

«Δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι ιδιαίτερο. Δεν θυμάμαι να κάνω τρέλες. Νορμάλ πράγματα».

Αναφερόμενη στις σπουδές, στα Πανεπιστημιακά της χρόνια, αλλά και στα πρώτα της επαγγελματικά βήματα, λέει:

«Σπούδασα Οικονομικές επιστήμες στη Νομική. Είχα επηρεαστεί από τους γονείς μου που ήταν και οι δυο Οικονομολόγοι. Δεν ήμουν το παιδί που έλεγα ότι όταν μεγαλώσω ήθελα να γίνω κάτι συγκεκριμένο. Ήμουν δρομολογημένη ότι οπωσδήποτε πρέπει να περάσω στο Πανεπιστήμιο, δεν ετίθετο θέμα να πω ότι δεν περνάω, αλλά δεν είχα κάτι ξεκάθαρο στο μυαλό μου για το τι θέλω να γίνω. Πέρασα στο Οικονομικό της Νομικής, αλλά δεν μου άρεσαν τα οικονομικά. Όταν ξεκίνησε η σχολή κατάλαβα ότι δεν είναι κάτι που θα το αγαπήσω και θα ασχοληθώ με αυτό. Πάνω σε κουβέντες ήρθε η συζήτηση στη δημοσιογραφία, και ένιωσα ότι αυτό μπορεί να με ενδιαφέρει. Ο πατέρας μου επειδή ήταν ενταγμένος στο χώρο της Αριστεράς και πολύ γνωστό στέλεχος, ήξερε τον τότε διευθυντή της εφημερίδας Αυγής. Ξεκίνησα από εκεί χωρίς να πληρώνομαι, ως μαθητευόμενη. Μέχρι να τελειώσω το Πανεπιστήμιο είδα ότι πράγματι ήταν μια δουλειά που θα μου άρεσε να ασχοληθώ. Όταν πήρα το πτυχίο μου εδώ , έκανα αίτηση για μεταπτυχιακό πάνω στη δημοσιογραφία. Μιλούσα και Αγγλικά και Γαλλικά, οπότε έκανα αιτήσεις και στις δυο χώρες. Με δέχτηκαν και στην Αγγλία και στη Γαλλία αλλά τελικά προτίμησα τη Αγγλία, και πήρα το μεταπτυχιακό μου από το City University. Με το που τελείωσα, επέστρεψα στην Ελλάδα όπου και άρχισα την δουλειά».

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top