Mε νέο «μαύρο» στο Twitter απειλεί ο Ερντογάν

Αναστάτωση στους Τούρκους χρήστες των social media

Mε νέο «μαύρο» στο Twitter απειλεί ο Ερντογάν

​Να κατεβάσει ακόμα μία φορά τους «διακόπτες» στο Twitter απειλεί η τουρκική κυβέρνηση, ζητώντας από την εταιρεία να μπλοκάρει το λογαριασμό μιας αριστερής εφημερίδας, της «BirGun», η οποία και έβγαλε στη δημοσιότητα στρατιωτικά έγγραφα!

Σύμφωνα με δημοσίευμα, φορτηγά της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας μετέφεραν όπλα στη Συρία, υπόθεση για την οποία τουρκικό δικαστήριο εξέδωσε απαγόρευση προς όλα τα ΜΜΕ, υπονοώντας σαφώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου τα επίμαχα έγγραφα θα μπορούσαν να δημοσιευτούν.

Όπως ισχυρίστηκε το δικαστήριο, η δημοσιοποίηση μιας τέτοιας πληροφορίας αποτελεί παραβίαση της εθνικής ασφάλειας και ανάμειξη σε εθνικές υποθέσεις, ενώ η τουρκική κυβέρνηση αρνήθηκε ότι τα φορτηγά περιείχαν όπλα και υποστήριξε πως πρόκειται για ανθρωπιστική βοήθεια για τη μειονότητα των Τουρκμένων, που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στη Συρία ανάμεσα στις εχθροπραξίες από το 2011.

Παρά την δικαστική απόφαση, η «BirGun», αλλά και άλλοι Τούρκοι χρήστες του Twitter, έκαναν αναρτήσεις για το επίμαχο ζήτημα, κάνοντας την κυβέρνηση Ερντογάν να ζητήσει από την εταιρεία να μπλοκάρει τους εν λόγω λογαριασμούς.

«Ανάμεσα σε 60.000 περίπου tweets για το θέμα, η εταιρία επέτρεψε έναν μικρό αριθμό μόνο να δημοσιευθεί, κυρίως μηνύματα που αφορούσαν στην εθνική ασφάλεια και την τάξη. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των χρηστών μας και να διατηρήσουμε την πρόσβαση στο Twitter σε εκατομμύρια ανθρώπους στην Τουρκία», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Θυμίζουμε πως, τόσο το Twitter, όσο και το Youtube, είχαν αποκλειστεί τον περασμένο Μάρτιο, μετά από διαρροές για «κρυφό» σχέδιο στρατιωτικών επιχειρήσεων της Τουρκίας στη Συρία. Το Twitter επαναλειτούργησε μετά από δύο εβδομάδες, ενώ το Υoutube δύο μήνες αργότερα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top