VIDEO ΝΤΡΟΠΗΣ: Τιμώρησαν μπλόγκερ με 1.000 βουδουλιές επειδή έλεγε απλά τη γνώμη του!

Του «τις έβρεξαν» στη μέση της πλατείας ενώ εκείνος υπέφερε από τον πόνο

VIDEO ΝΤΡΟΠΗΣ: Τιμώρησαν μπλόγκερ με 1.000 βουδουλιές επειδή έλεγε απλά τη γνώμη του!

​Εξοργιστικό και συνάμα τρομακτικό είναι αυτό που συμβαίνει στην Σαουδική Αραβία, καθώς ένας μπλόγκερ τιμωρήθηκε με 10 χρόνια φυλάκισης και 1.000 βουρδουλιές, επειδή «τόλμησε» να γράψει την γνώμη ��ου!

Για τον Ραέφ Μπαντάουι ο λόγος, τον οποίο θα δείτε στο συγκλονιστικό video να τιμωρείται με βουρδουλιές στη μέση της πλατείας.

Το video κατάφερε και τράβηξε ένας περαστικός εκείνη την ώρα, ενώ στη συνέχεια το έστειλε στη Διεθνή Αμνηστία, συνοδευόμενο από το παρακάτω κείμενο:

«Ο Ραέφ οδηγήθηκε με λεωφορείο από τη φυλακή στην πλατεία, στη μέση του πλήθους και τον κρατούσαν περίπου 8 ή 9 αστυνομικοί. Είχε χειροπέδες και δεμένα πόδια, αλλά το πρόσωπό του δεν ήταν καλυμμένο. Όλοι μπορούσαν να τον δουν. Γονάτισε, και μετά σηκώθηκε όρθιος. Φορούσε ένα παντελόνι και ένα πουκάμισο. Ένας αστυνομικός πήγε από πίσω του και με ένα τεράστιο ξύλο άρχισε να τον βαράει. Ο Ραέφ σήκωσε το πρόσωπο στον ουρανό, έκλεισε τα μάτια και λύγισε την πλάτη. Ήταν σιωπηλός, αλλά έβλεπε κανείς στο πρόσωπο και στο σώμα του ότι υπέφερε τρομερά. Ο αστυνομικός χτύπησε τον Ραέφ στην πλάτη και στα πόδια, μετρώντας 50 βουρδουλιές. Η τιμωρία κράτησε περίπου πέντε λεπτά. Όταν τελείωσε, το πλήθος φώναξε "Allah akbar! Allah akbar!" λες και ο Ραέφ είχε υποστεί κάθαρση. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο λεωφορείο και ξαναγύρισε στη φυλακή. Η σκηνή διήρκησε περίπου μισή ώρα συνολικά».

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΙΜΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕ ΒΟΥΡΔΟΥΛΙΕΣ:

Τον κατηγορούν πως μέσω του μπλογκ του, «Liberal Saudi Network», ασκούσε κριτική στην θρησκευτική αστυνομία της χώρας και σε ορισμένους απαρχαιωμένους κανόνες του Ισλάμ. Ο νεαρός μπλόγκερ μιλούσε στα άρθρα του για ελευθερία λόγου και έθετε το ζήτημα της ανεξιθρησκείας.

Για την ακρίβεια έγραφε: «Μόλις ένας στοχαστής αρχίσει να εκφράζεται, αμέσως ορισμένες φατβά τον κατηγορούν ότι είναι άπιστος, απλά γιατί είχε το κουράγιο να συζητήσει κάποια ιερά θέματα».

blogg1_0.jpg
Eνα από τα ποστάκια που ανέβαζε μεταφράστηκε στα αγγλικά. Κάποιος που αρθρογράφησε στο μπλογκ του έγραψε ότι το ισλαμικό Πανεπιστήμιο του ιμάμη Mohamed ibn Saud, στο Ριαντ της Σαουδικής Αραβίας έγινε «φωλιά τρομοκρατών».

Τα παραπάνω γραφόμενα, έμελλε να τα πληρώσει ακριβά ο Ραέφ, καθώς προκάλεσαν χαμό στις αρχές της χώρας, και έτσι ο Μπλόγκερ καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης και 1.000 βουρδουλιές, τις οποίες θα τρώει κάθε Παρασκευή!

Ποιο είναι το «αστείο» της υπόθεσης; Ότι η Σαουδική Αραβία έστειλε την περασμένη Κυριακή το νούμερο 2 του διπλωματικού σώματος, τον Nizar al-Madani, για να συμμετέχει στην σιωπηλή πορεία που έγινε μετά την εκτέλεση και δολοφονία στο Charlie Hebdo. Δύο ημέρες νωρίτερα, στις 9 Ιανουαρίου, είχε αρχίσει το μαστίγωμα του μπλόγκερ στην Τζέντα και ένας αυτόπτης μάρτυρας το γύρισε σε βίντεο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top