«Κόβει» τις ειδήσεις από την Ισπανία η Google!

Κλείνει το Google News μετά τον νέο νόμο για τα πνευματικά δικ��ιώματα

«Κόβει» τις ειδήσεις από την Ισπανία η Google!

​Τέλος το Google News στην Ισπανία: όπως ανακοίνωσε ο κολοσσός της πληροφορικής, από τις 16 Δεκεμβρίου δεν θα περιλαμβάνει ειδήσεις από την χώρα, μετά και τον νέο νόμο που απαιτεί αντίτιμο από τις μηχανές αναζήτησης προκειμένου να δημοσιεύσουν το έργο ενός εκδότη.

«Καθώς η Google News δεν κερδίζει χρήματα (δεν λέμε ότι δεν εμφανίζουμε διαφημίσεις στο site), η νέα προσέγγιση απλώς δεν είναι βιώσιμη», έγραψε ο Ρίτσαρντ Τζινγκράς, επικεφαλής της Google News, ενώ και στο blog της εταιρείας ανακοινώθηκε ότι οι Ισπανοί εκδότες θα αφαιρεθούν από την υπηρεσία.

Ο νέος νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2015, ορίζει ότι οι μηχανές αναζήτησης που συγκεντρώνουν ειδήσεις να πληρώνουν «δίκαιο αντίτιμο» στους εκδότες για την εμφάνιση οποιουδήποτε μέρους του έργου τους.

Αν και Γαλλία, Γερμανία και Βέλγιο έχουν ψηφίσει παρόμοιους νόμους, η Ισπανία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο στην οποία θα κλείσει το Google News. Η διαφορά έγκειται στο ότι στις τρεις προαναφερθείσες χώρες, είτε δεν επιβλήθηκε η απαγόρευση, είτε έγινε συμφωνία για την πληρωμή συγκεκριμένου ποσού από την Google στους εκδότες.

Οι συνέπειες της απόφασης για τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης είναι δύσκολο να εκτιμηθούν, ωστόσο, η εταιρεία έχει δηλώσει πως το Google News παράγει 10 δισεκατομμύρια «χτυπήματα» τον μήνα σε όλον τον κόσμο, οδηγώντας εκατομμύρια αναγνώστες προς τις ιστοσελίδες που εμφανίζονται.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top